Hirdetés:

Idén tizenötödik alkalommal rendezik meg október 22. és 25. között a Feria Internacional del Autobús y del Autocar szakvásárt Madridban. Ott és akkor arra is fény derül majd, hogy melyik gyártó típusa kapja meg a Minibus of the Year trófeát.

Olyan nagyágyúk képviseltetik magukat a Feria Internacional del Autobús y del Autocar (Nemzetközi Autóbusz és Turistabusz Szakvásár) többnapos rendezvényén, mint a Daimler Buses, az Irizar, a Solaris vagy éppen a ZF. Összesen csaknem száz kiállító érkezik majd a spanyol fővárosba 14 országból. A szép mennyiségű cég kapcsán látható, hogy a kétévente megrendezett FIAA-kiállítás közel sem csupán az Ibériai-félsziget számára releváns, egyértelműen ez az egyik legnagyobb buszos seregszemle Európában.

Az esemény egy számunkra is kiemelkedően fontos programot is tartalmaz, méghozzá a spanyol Autobuses y Autocares magazin által szervezett Minibus Euro Test 2024 megmérettetés rangos díjátadóját, a Minibus of the Year ünnepségét október 22-én. Idén a versenyben csak olyan új vagy újratervezett modellek vehetnek részt, amelyek legfeljebb két éve kerültek piacra és maximum nyolc méter hosszúak. A zsűri tagjai 23 európai országot képviselnek, a testület magyar tagja Rolling Tons. Az indulók értékelése során számba vesszük majd többek között a minibuszok teljesítményét, a belső és külső dizájnját, a biztonságot és a kényelmi tényezőket is. Mi több, több napon keresztül gyakorlati tesztelésnek vetjük majd alá a járműveket. Korábban az International Bus & Coach of the Year zsűrije három alkalommal rendezte meg a minibuszok versenyét, és ennek nyomán 2017-re, 2019-re és 2022-re osztott elismerést. Az eddigi nyertesek az IVECO Bus Daily Tourys, a Mercedes-Benz Sprinter City 75 és a Car-Bus.net Shaula modelljei voltak. Idén vajon ki gördül majd be az első helyre?

A Toyota Professional titkai
Háttér

A Toyota Professional titkai

Közelebbről is megismerkedünk a következő hetekben a világ legnagyobb autógyártójának haszonjárműveivel, a Toyota Professional márkával.

Nissan S-Cargo menetpróba: Csigabiga gyere ki!
Történelem

Nissan S-Cargo menetpróba: Csigabiga gyere ki!

Hazánkban, sőt kontinensünkön sem ismeri szinte senki. Hogy lehet ez, hiszen egy ilyen formát nem lehet elfelejteni?! Az ok prózai, hiszen a Nissan S-Cargo a japán belpiacra készült, JDM típusnak számított.

Mennyi az annyi?
Hírek

Mennyi az annyi?

Porosodik egy rakottan is 3,5 tonnával mérlegelő szimpla- vagy duplafülkés, első-, hátsó-, vagy összkerékhajtású modulegyterű, furgon, teherautó vagy pickup az udvarodban, netán a panelház előtt? Nem a tiéd, csak ráültettek? Sebaj, te vagy a mi emberünk!

A Proace Max lehet a Toyota hatalomátvételének kulcsa
Teszt

A Proace Max lehet a Toyota hatalomátvételének kulcsa

Teljesen megújul idén a Toyota kishaszongépjármű-kínálata. Sőt, nemcsak az eddigi modellek kapnak új ruhát, hanem egy új családtag is érkezik. A Proace Max nagy testvérként teszi teljessé a Toyota fegyverarzenálját a piacvezető pozícióért vívott harcban.