Hirdetés:

Automatikusan azt gondolhatnánk, hogy feljebb, vagyis magasabb fokozatba kapcsolt a Fiat az új Ducato kishaszonjárművel. Hiszen immár egy nyolcfokozatú automatikus sebességváltóval is elérhető.

Ahogy vesszük, hiszen tudásában minden bizonnyal valóban ez a helyzet. Azonban csupán a fokozatok számát tekintve aligha, hiszen eddig egy kilencfokozatú ZF 9HP automatikus sebességváltó teljesített szolgálatot mindazoknál, akik szabadságra küldték bal, tengelykapcsolót taposó lábukat. Mindenesetre, ahogyan ilyenkor szokás, a Fiat Professional marketingesei a komfort, a vezetési élmény, valamint a hatékonyság növekedését ígérik. A károsanyag-kibocsátásra egyenesen azt jósolták, hogy akár tíz százalékkal is csökkenhet az új sebességváltónak köszönhetően. Ugyanis azt tartják róla, hogy az eddigi, kilencfokozatú automatikus váltóhoz képest az új „nyolcas” gyorsabban reagálva és optimálisabban osztja be az erőforrások forgatónyomatékát. Beleértve a 2,2 literes, 132 kilowattos (180 lóerő) dízelmotor immár 450 newtonméteres, főtengelyropogtató forgatónyomatékát is.

Ebusco 3.0 18m: Pillekönnyű sportbusz
Teszt

Ebusco 3.0 18m: Pillekönnyű sportbusz

Nem a hollandok találták fel a spanyolviaszkot, az alapjaiban újragondolt Ebusco már máshol is látott elvek alapján készült. Drága, ám rendkívül könnyű karbonelemekből építették, cserébe kevesebb akku kell bele és olcsóbban üzemeltethető.

Volvo FM Low Entry: Urbánus lowrider
Bemutató

Volvo FM Low Entry: Urbánus lowrider

Bemutatta legelső, kizárólag elektromos hajtással elérhető teherautóját a Volvo Trucks. A nehézkategóriás Volvo FM Low Entry elsősorban városi környezetben tudja megcsillogtatni a képességeit. Még London belvárosába is behajthat majd, ha befér.

Mercedes-Benz Actros L ProCabin: Kisimult arccal
Bemutató

Mercedes-Benz Actros L ProCabin: Kisimult arccal

Tavaly a Mercedes-Benz eActros 600 egy futurisztikus megjelenésű és rendkívül áramvonalas fülkével mutatkozott be. Már a dízelmotoros Actros L is elérhető a ProCabin fülkével, amelyhez új hatékonysági, kényelmi és biztonsági megoldások is társulnak.

MAN TGE Next Level: Szintet lépett!
Bemutató

MAN TGE Next Level: Szintet lépett!

Alapfelszereltségként olyan kényelmi és biztonsági felszerelésekkel gördül ki a gyárkapun a megújult MAN TGE, amire korábban felár ellenében is csupán értetlen ábrázattal és közönyös fejcsóválással reagáltak volna az újtehergépjármű-értékesítő kollégák.

Bus Euro Test 2024: Csendet kérünk!
Teszt

Bus Euro Test 2024: Csendet kérünk!

Öt új, helyileg kibocsátásmentes városi, városközeli buszt tettünk próbára Csehországban, hogy megtaláljuk a legjobbat közöttük. Haladó szellemiségű hajtásláncok, modern filozófiák és légies könnyedség csaptak össze egymással. Ki lesz a bajnok?

Spanyolországban koronázzák meg a minibuszok legújabb királyát
Hírek

Spanyolországban koronázzák meg a minibuszok legújabb királyát

Idén tizenötödik alkalommal rendezik meg október 22. és 25. között a Feria Internacional del Autobús y del Autocar szakvásárt Madridban. Ott és akkor arra is fény derül majd, hogy melyik gyártó típusa kapja meg a Minibus of the Year trófeát.

Itt elmondhatod a véleményedet!