Hirdetés:

Szolgálatba állt az ezredik elektromos autóbusz Londonban, egy Wrightbus StreetDeck Electroliner.

Nemcsak a jubileumi példány, nagyságrendileg minden ötödiket egy Voith Electrical Drive System (VEDS) elektromos hajtás hozza lendületbe. A jelenleg 175 darab VEDS-hajtással felvértezett autóbusz mellé hamarosan továbbiak érkeznek majd. Természetesen a ködös Albionban máshol, többek között Belfast, Leicester, Liverpool városában, valamint Birmingham környékén is jelentős szerepet vállal a Voith a helyileg nulla károsanyag-kibocsátású autóbuszok mobilitásában. A Voith VEDS egy folyadékhűtésű villanymotort, egyenirányítót, valamint vezérlőszoftvert kombinál és a tervezés legelső fázisától kezdve egymással maximálisan összehangolt komponensek alkotják. A Voith ezzel szavatolja a VEDS megbízhatóságát és kis karbantartásigényét. A brit főváros közlekedési hatósága, a Transport for London (TfL) „fejébe vette”, hogy 2034-ig a teljes járműflottáját helyileg nulla károsanyag-kibocsátásúra cseréli. Ez 54 járaton teljesen, további 14-en pedig már részlegesen sikerült is nekik.

A Mercedes-Benz és Setra buszok újdonságai: Biztonsági játékosok
Teszt

A Mercedes-Benz és Setra buszok újdonságai: Biztonsági játékosok

Részlegesen önvezető turistabusszal faltuk az autópályás kilométereket, míg a szűk ügyességi pályán kamerák egész hada segítette a manőverezést. Kézzelfoghatóan bizonyította a vezetésbiztonsági rendszerek terén úttörő szerepét a Daimler Buses.

A BYD újdonságai: Láthatóvá váló erő
Bemutató

A BYD újdonságai: Láthatóvá váló erő

Szívátültetésen átesett helyközi emeletessel és teljesen új felépítésű városlakóval gazdagítja az elektromos autóbuszok piacát a BYD. Kitartó munkával szépen felhúzták a világ egyik legnagyobb járműgyártó vállalatát, s elindultak hódítani.

Szívátültetéssel zöldülnének
Hírek

Szívátültetéssel zöldülnének

Már tesztelik Londonban azt a New Routemaster emeletes autóbuszt, amelynek hibrid hajtása helyére az Equipmake utólagosan épített be teljesen elektromos hajtásláncot.

Equipmake Jewel-E: Versenypályán született
Bemutató

Equipmake Jewel-E: Versenypályán született

Formula–1-tudás egy elektromos emeletes buszban? Kis sarkítással igaz a kijelentés. Eláruljuk, hogyan kelt ki a lendkerekes energiatárolóból utólagos buszvillamosító készlet!

Végállomás következik
Történelem

Végállomás következik

Te tudod, hogy a pontmátrix kijelzők kora előtt hány szakma mestere kellett egyetlen univerzális viszonylatjelző elkészítéséhez?

Elektromos emeletes
Hírek

Elektromos emeletes

Világújdonsággal ünnepli közelgő dupla jubileumát a Van Hool.

Itt elmondhatod a véleményedet!