Hirdetés:

Új műszerfalat, egyúttal számos új asszisztensrendszert kap a Volkswagen Crafter és MAN TGE testvérpár.

Az új, tisztességes méretű, 10,3, igény esetén 12,9 col képátlójú középső képernyővel felvértezett Volkswagen MIB/MAN Media Van információs és szórakoztató rendszer mellett a digitális műszeregység, valamint a multifunkciós kormánykerék is nóvum. A nyolcfokozatú automatikus váltó fokozatválasztó karja is friss külsőt és pozíciót kap – az ID. Buzz kormányváltójához hasonlóvá válik. A manuális erőátvitellel felvértezett modellek váltókarja a megszokott helyen marad. Az eddig a vezetőülés mellett tanyázó, klasszikus kézifékkar azonban átadta a stafétát a műszerfalra került, új elektronikus rögzítőféknek. Ez jelentősen megkönnyíti a fülke átjárhatóságát, egyúttal a lakóautók esetében lehetővé teszi a 180 fokban forgatható üléseket is. A mostani frissítéssel az új Volkswagen Crafter és MAN TGE Next Level egy csapásra kategóriájuk legmodernebb kishaszonjárművei közé tartoznak majd és várhatóan 2024 első felében lépnek színpadra.

MAN TGE Next Level: Szintet lépett!
Bemutató

MAN TGE Next Level: Szintet lépett!

Alapfelszereltségként olyan kényelmi és biztonsági felszerelésekkel gördül ki a gyárkapun a megújult MAN TGE, amire korábban felár ellenében is csupán értetlen ábrázattal és közönyös fejcsóválással reagáltak volna az újtehergépjármű-értékesítő kollégák.

Népi jubileumok
Technika

Népi jubileumok

Számos jelentős gyártási mérföldkő mellett haladtak el a Volkswagen Haszonjárművek termékei a közelmúltban.

Mégsem lapos a Terra
Hírek

Mégsem lapos a Terra

Csehország terepjárós ékköve, a Torsus bejelentette együttműködését a futómű-specialista JRZ Suspension Engineering céggel. A hír elsőre unalmasnak hangzik, ám izgalmas új erényekkel vértezi fel a terepjáró kishaszonjárműveket.

Felborzolt sörénnyel
Hírek

Felborzolt sörénnyel

Megihlették az MAN TGX Individual Lion S sikerei az oroszlános gyártót. Ezért megalkotta a kínálat túlsó végén trónoló TGE kishaszonjármű hasonló megjelenésű és csúcsfelszereltségű különleges kiadását.

Sokoldalú célszerszám
Hírek

Sokoldalú célszerszám

Egy kifejezetten szélsőséges terepkörülményekre kifejlesztett, ám rendkívül sokoldalúan alkalmazható kishaszonjárművet mutatott be a cseh Torsus.

Fenntartható felépítményesek
Hírek

Fenntartható felépítményesek

Válaszolva a piaci igényekre már dobozos, platós és három irányba billenthető platós felépítménnyel is készül az eddig csak zárt furgonként és minibuszként gyártott MAN eTGE elektromos kishaszonjármű.