Hirdetés:

Minden próbálkozása ellenére sem sikerült önállóan megoldást találnia nehéz anyagi helyzetére a belga Van Hool járműgyártónak.

A hosszú távú fennmaradásuk elősegítésére létrehozták a Van Hool Recovery Plan tervet. Ez 2024 és 2027 között ezeregyszáz dolgozó elbocsátását, valamint a buszgyártás jó részének az észak-macedóniai Szkopjéban található üzembe való áthelyezését vetítette elő. Továbbra is Koningshooiktban maradt volna a pótkocsik és prototípusok gyártása, valamint a kutatási és fejlesztési központ. Így ezek után is a régió legnagyobb munkaadói maradhattak volna. Azonban ezeket a terveket a részvényesek, valamint a Van Hool család között kialakult örökösödési harc ellehetetlenítette. Ezért elkerülhetetlenné vált az 1947 óta fennálló Van Hool buszgyártó csődje. Végül az idő rövidségére való tekintettel, intenzív tárgyalásokat követően a holland VDL buszgyártó és a Schmitz Cargobull égisze alá tartozó dél-afrikai GWR pótkocsigyártó nyújtott segítő kezet a belga járműgyártónak. A Van Hool munkatársai bíznak a mihamarabbi újrakezdésben, habár továbbra is felettük lebeg az elbocsátások sötét fellege.

Van Hool T típuscsalád: Letisztult családi vonások
Bemutató

Van Hool T típuscsalád: Letisztult családi vonások

Koningshooikt még mindig egy csendes kis belga falu, ám a vasút túloldalán már régen túlnőtte a települést a Van Hool család által alapított járműipari birodalom. Megfontoltan működik a gyártó, csak semmi forradalom, de a fejlődés elengedhetetlen.

Kígyózó innováció
Hírek

Kígyózó innováció

Franciaország második legkisebb, egyben 12 millió lakosával legnépesebb, régiója az Île-de-France. Párizs is ide tartozik, ezért itt a legnagyobb kihívás a közösségi közlekedés gördülékeny megszervezése.

Van Hool A típuscsalád: Németalföldi módi
Bemutató

Van Hool A típuscsalád: Németalföldi módi

Úgy látszik, egy rugóra jár a benelux buszfejlesztők agya. A holland VDL után a belga Van Hool is száműzte a belső égésű motort városi autóbuszaiból, kizárólag különböző villanymotoros változatokkal debütál a teljesen új típuscsaládjuk.

Elektromos emeletes
Hírek

Elektromos emeletes

Világújdonsággal ünnepli közelgő dupla jubileumát a Van Hool.