Hirdetés:

Magyarország tranzitútjain nyugat-kelet irányban mindennapossá váltak 2021-re a horrorkaravánok. A „rakomány” felelőtlen elhelyezése a járműszállító trélereken valódi veszélyforrást jelentett. A hatóságoknak nem volt nehéz dolguk a jelenség kiszűrésére…

Meg is tették, amit lehetett, előbb szép szóval, plakátokkal igyekeztek lebeszélni a pilótákat, hogy ne csinálják. Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) szakmai segítségével az érintett útszakaszok rendőrei összefogtak, mert már balesetek is jelezték, hogy valamit tenni kell. De az igazi riadólánc akkor futott szét az érdekeltek között, amikor megkezdődött a kemény büntetés, a forgalomból kikapcsolás esélye. Az eredmény mára jól látszik, szinte eltűntek az ilyen szörnyűségek útjainkról.

Én magam is szembesültem igazságügyi műszaki szakértőként egy eset kapcsán azzal, hogy mifélék is ezek a sokszor egymás tetejére rakott rakományok. Az alapot egy terepjáró szolgáltatta a maga 2,5 tonnás saját tömegével. Mögé ma is népszerű pár száz kilós könnyű utánfutót csatoltak, 8 méter hosszú rakfelülettel. Már-már a pofátlanságot súrolja, hogy erre felhelyeztek egy autószállítót, amelynek ott tátongott üres rakfelülete. Oda is raktak egy személygépkocsit, s már kész is volt az öttonnás vontatmány. Ez ugye a vontató tömegének kétszerese és a pótkocsi túlterhelése is megvalósult. Az autópályán a vezető simán tartotta a 130 kilométer/órás tempót, s ez így együtt már egy hatalmas időzített bomba. Elég csak egyetlen pici hiba, s megvan a baj. A szerelvény előtt egy szóló tehergépkocsi közlekedett, viszonylag kis sebességgel, van ilyen… Fékezni kellett volna, de egyrészt a vezető későn észlelte a veszélyes szituációt, másrészt pedig a rendelkezésre álló fékrendszer hatásossága a túlterhelés miatt messze alulmúlta az elvárható mértéket. Az eredmény durva ütközéssorozat, amit tetézett, hogy az elszabaduló rakomány hátulról nekicsapódott a vontató járműnek. A magas tömegközéppont ellenére nem borult fel, pedig ez szintén benne lehetett volna a pakliban. A sofőr szerencséje, hogy első utasával együtt megúszták „csupán” súlyos sérülésekkel.

Mondhatnánk, hogy ez velünk úgysem fordulhatna elő, ők meg így jártak. Ilyet mi soha nem csinálnánk! De tegye mindenki a szívére a kezét, aki már kapcsolt utánfutót járműve mögé, hogy nem feszegette-e a határokat. Mert a szükség nagy úr, meg majd úgyis lassabban megyünk és jobban vigyázunk.

De nem! Mert lehet, hogy csak egy picit lépjük túl a megengedett terhelést, a rakomány éppen csak lelóg a rakfelületről. Aztán találkozunk egy másik sofőrrel, aki szintén csak egy kicsit hibázik, és a két probléma összeadódva akár már katasztrófához is vezethet. Érdemes ezt kockáztatni? Teljesen biztos vagyok benne, hogy elméletben mindenki tudja a választ!

Írásunk az ORFK-OBB együttműködésével készült: Országos Balesetmegelőzési Bizottság

Gyalogosok a sötétben: Jól látható, hogy nem látható
Háttér

Gyalogosok a sötétben: Jól látható, hogy nem látható

Bár egyre gyarapodnak a napsütéses órák, továbbra is fokozott veszélyt jelentenek a gyalogos-átkelőhelyek. Járművezetőként időben észre kell vennünk, ha nehezen belátható helyhez közeledünk. Lassítsunk, nézzünk körül – előzzük meg a bajt!

Százéves a Kienzle és VDO tachográf: Menetelő írnok
Történelem

Százéves a Kienzle és VDO tachográf: Menetelő írnok

Természetesen nem az egy négyzetméterre eső faragatlan tuskók feljegyzésére szolgál a tachográf, hiszen az a haszonjárművek menetíró készüléke. Hogyan vált ez az egykor papírkorongra körmölő, mechanikus mérőműszer digitálisan intelligenssé?

Sávtakarítók
Hírek

Sávtakarítók

Wiesbaden közlekedési társasága forgalomfigyelő kamerákkal szereli fel autóbuszait. Elsősorban a buszsávokban és megállókban parkolók kiszűrésének céljából, ezzel gyorsítva a buszforgalmat.

ROADPOL: Ellenőrzéssel a szabálykövetésért
Háttér

ROADPOL: Ellenőrzéssel a szabálykövetésért

Európában még mindig naponta 70 ember hal meg az utakon. Bár országonként nagyok az eltérések, az okok azonosak. A renitens sofőrök kiszűrése a rendőrségre hárul. Egyre több nemzet kapcsolódik be a ROADPOL  szakmai programjaiba, ellenőrzési kampányaiba.

Teherautók a városi forgalomban: Javuló kilátások
Háttér

Teherautók a városi forgalomban: Javuló kilátások

Habár a segédrendszerek egyre éberebbek és az előírások is szigorodnak, baleset-megelőzés szempontjából még mindig a járművezetőre hárul a legnagyobb felelősség. Legyünk figyelmesek, óvatosak és előzékenyek!

Előző cikkSkandináv komfort
Következő cikkTúlméretes konfekció
Már az óvodában is törött kisautó lehetett volna a jelem. De oda nem jártam, viszont apám ZISZ teherautójában gyakran imitáltam a vezetést. Közlekedésmérnökként érkeztem a szakmába, a Hungarocamionhoz. Az itt megismert balesetelemzés mitikus világa elcsábított, szakmérnöki diplomával 30 éve igazságügyi műszaki szakértő vagyok. Az utóbbi két évtizedben európai zsűrik tagjaként részt vehetek az év autóbusza, teherautója és kishaszonjárműve kiválasztásában.

Itt elmondhatod a véleményedet!