Hirdetés:

Digitálisan „okos” műszerfallal fokozza a járműveiben rejlő lehetőségek mélyebb kiaknázását a Scania. Egyúttal kellemes atmoszférát teremt és jelentősen megkönnyíti a járművezetők munkáját, ezáltal csökkenti a rájuk nehezedő stressz hatásait.

A Scania Smart Dash mindig két folyadékkristályos kijelzővel operál. A kormánykerék küllőin át megcsodálható, az egykori kerek műszerek helyén pöffeszkedő panellel, valamint a középkonzoli érintőképernyővel. Utóbbi két méretben, 10,1 vagy 12,9 colos képátlóval elérhető. A járművezető a mutatóujjával az érintőképernyőn vagy fizikai nyomógombokkal, valamint hangjával utasíthatja járművét az általa kívánt cselekedetre. A Scania mérnökei igyekeztek elkerülni azt a mások által gyakran elkövetett hibát, hogy fontos funkciók a menürendszer mélységes bugyraiban rejtőzködve várjanak megtalálásukra. Ezért a leggyakrabban használtak azonnal elérhetők. Hiszen a Scania jól tudja, hogy az intelligens haszonjárművek produktívabbak és biztonságosabbak, mint „buta” felmenőik.

Nem fogyott, gyarapodott!
Háttér

Nem fogyott, gyarapodott!

Míg 2022-ben a legtöbb szegmens zsugorodott, tavaly mindegyik méret- és jármű-kategória gyarapodott, ami összességében 16 százalékos növekedést eredményezett! Ez igen szép eredmény úgy, hogy a 2023-as évet kemény infláció, egyre fokozódó nemzetközi helyzet és az ebből fakadó gazdasági bizonytalanság jellemezte.

Európai buszgyárak bezárása: Ködbe vesznek?
Háttér

Európai buszgyárak bezárása: Ködbe vesznek?

Finoman szólva is próbára tette a buszos szakmát az elmúlt néhány év. Idén két történelmi gyártó is bejelentette, hogy lehúzza a redőnyt lengyelországi gyárában, és ezzel a komplett buszok európai gyártásának véget vet. Mi vezetett ide, s mi jön ezután?

Minden csepp számít!
Hírek

Minden csepp számít!

Felfrissítette a domborzathoz előrelátón igazodó sebességszabályzó rendszerét a Scania. Június óta minden Opticruise G25 és G33 automatizált sebességváltóval szerelt teherautó esetében már az új rendszert építették be a rendelést követően.

Keményebbre kapcsoltak
Hírek

Keményebbre kapcsoltak

Zord körülményekre tervezett változatokkal bővítette sikeres ­Opticruise automatizált sebességváltóinak kínálatát a Scania.