Hirdetés:

Valójában, ha nem szólnak, lehet észre sem vettük volna, hogy alig három esztendő után befejezi európai karrierjét a Jeep Gladiator.

Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy hazánkban kizárólag mikroszkóp alatt lehetett vizsgálni a gazdára talált példányszámot. A tavalyi esztendőben értékesített 15, azaz tizenöt darab Jeep Gladiator csupán a hazai 2,51–3,5 tonnás piac 0,1 százalékos szeletét tudta kiszakítani. Európa szerencsésebb felén sem vitték annyira, mint a cukrot. Így érthető, hogy a 2030-ra kitűzött károsanyag-kibocsátás-mentesség és a hétéves villamosítási tervek köntösébe bújtatva, szépen csendben evakuálta vagány platósát a Stellantis. Azonban most utoljára még nyomnak egy kövéret a gázpedálra és tisztességesen kikormolják a kipufogót a Jeep Gladiator FarOut Final Edition kivitellel. A búcsúkiadás alapját a Gladiator Overland modell biztosította, amit a Mopar polcairól leemelt kiegészítőkkel és pár plakettel tesznek emlékezetessé. A lényeg változatlan, a háromliteres, V6-os, 194 kilowattos (264 lóerő) dízelmotor hatszáz newtonméteres forgatónyomatéka egy nyolcfokozatú ZF 8HP75 automatikus sebességváltó, valamint egy kétfokozatú osztómű közvetítésével érkezik meg a két merevtengelyen csüngő, 18 colos könnyűfém keréktárcsákhoz.

Vegyünk nagy levegőt!
Hírek

Vegyünk nagy levegőt!

Bemutatta teljesen integrált központi gumiabroncsnyomás-szabályozó rendszerét (CTIS) a BFGoodrich. Az ActivAir segítségével menet közben beállíthatjuk a terep jellegéhez legideálisabb abroncsnyomást.

Jeep DJ és Grumman Long Life Vehicle: Különc küldöncök
Történelem

Jeep DJ és Grumman Long Life Vehicle: Különc küldöncök

Minden kortárs művész olyan impresszárióról álmodik, mint a USPS! Az Egyesült Államok Postaszolgálata ott bábáskodott a kézbesítő járművek legtarkább paradicsommadarainak születésénél – a triciklitől a villamosig, a gördülő postahivataltól a repülőig.

Moab Easter Jeep Safari 2022: Húsvéti mézesmadzag
Pihenőidő

Moab Easter Jeep Safari 2022: Húsvéti mézesmadzag

Ötvenhatodik alkalommal parádézott extravagáns tanulmányautóival a húsvéti ünnepeket megelőző nagyhéten a terepjárók ősatyja. Évről évre bemutatják, milyen Jeep garantáltan nem parkol majd a garázsunkban!

International Pick-Up Award teszt 2021, Horvátország: Gazdagon tálalva
Teszt

International Pick-Up Award teszt 2021, Horvátország: Gazdagon tálalva

Bár érzelmi kérdés is egy pickup kiválasztása, a kínálat és a minőség látványos javulása racionális döntésre ösztönöz. Igazi egyéniségek ezek, amelyek kényeztető funkciókkal igyekeznek a leendő vásárlók kedvében járni. Kipróbáltuk, mit kínálnak a legújabb sztárok.Bár érzelmi kérdés is egy pickup kiválasztása, a választék és a minőség látványos javulása racionális döntésre ösztönöz. Igazi egyéniségek ezek, amelyek […]

Erős opciók
Hírek

Erős opciók

Megjelent a Gecko elnevezésű, igen látványos, élénkzöld fényezés és a masszív Jeep Performance Parts (JPP) Gorilla Glass szélvédő is a 2021-es Jeep Gladiator opciós listáján.