Hirdetés:

Bemutatta teljesen integrált központi gumiabroncsnyomás-szabályozó rendszerét (CTIS) a BFGoodrich. Az ActivAir segítségével menet közben beállíthatjuk a terep jellegéhez legideálisabb abroncsnyomást.

Így a süppedés veszélye nélkül közlekedhetünk hóban, sárban vagy homokon, sőt még sziklamászáskor is megfelelő tapadása lesz abroncsainknak. További fontos szempont, hogy durva útfelületen még nagy sebesség mellett is kíméletesebb és komfortosabb futást tesz lehetővé. Miután szilárd útburkolatra érünk, megállás nélkül visszaállíthatjuk a gyári értékre az abroncsok nyomását, hogy kiküszöböljük megnövekedett kopásukat, melegedésüket, valamint járművünk nagyobb fogyasztását is. Mindehhez elég kiválasztani egyet a négy beállított „útfelület” közül, és a rendszer automatikusan felpumpálja a kerekeket vagy kiengedi belőlük a levegőt. Az integrált jelző szó szerint értendő, a rendszer saját légsűrítője a Dynatrac külön e célra készített tengelyein keresztül, közvetlenül a keréktárcsának továbbítja a nyomást, nincsenek külső vezetékek. A termék elsőként a Jeep terepjáróihoz, így például a Gladiator pickuphoz elérhető.

Háromtengelyes ragadozó
Hírek

Háromtengelyes ragadozó

Ha létezik olyan dinoszaurusz, amelyről téves kép él az emberek fejében, akkor az a Velociraptor. Tökéletes bizonyíték erre, hogy a Ford és a Hennessey mérnökei is a valóságban egyébként kistestű hüllőt hívták segítségül, amikor a harmadik generációs F-150 Raptor legerősebb változatának nevet kerestek.

Vége a dalnak
Pihenőidő

Vége a dalnak

„Egyszer csak mindennek vége lesz majd, nincs olyan csók, amely örökké tart” – énekelte egykoron Kalmár Pál. Nos, ez akkor is igaz, ha történetesen nem csókról, hanem egy, közel háromtonnás pickupról beszélünk!

Toyota Tacoma X-Runner Concept: Pallérozott utcagyerek
Pihenőidő

Toyota Tacoma X-Runner Concept: Pallérozott utcagyerek

Ezüst tálcán tálalt, ínycsiklandó sokuhin szanpuru ételmodellel incselkedett a kiéhezett Street Truck műfaj rajongóinak tekintete előtt a Toyota. Ha orrukat is használhatták volna, bizonyosan rájönnek, hogy nem ehető, amit láttak!

IVECO S-Way TurboStar: Rákinkarnáció
Bemutató

IVECO S-Way TurboStar: Rákinkarnáció

Újra beköltözött hazánk gördülő élővilágába egy különleges, meglehetősen nagy testű vörös rákfaj. Habár eddig az Olaszországban őshonos ízeltlábú csupán két példányát sikerült közelebbről is megfigyelni, nincs okunk panaszra, hiszen máshol még egyet sem láttak.

Jubileumi Kenworth vontatók: Centenáriumi csőrösök
Pihenőidő

Jubileumi Kenworth vontatók: Centenáriumi csőrösök

Méltó modellekkel ünnepli százesztendős fennállását a Kenworth. A Kenworth W900 egy valódi gördülő ikon, a Kenworth T680 pedig a legmodernebb és leghatékonyabb nyerges vontató, amit eddigi, meglehetősen mozgalmas történelmük során gyártottak.

Mégsem lapos a Terra
Hírek

Mégsem lapos a Terra

Csehország terepjárós ékköve, a Torsus bejelentette együttműködését a futómű-specialista JRZ Suspension Engineering céggel. A hír elsőre unalmasnak hangzik, ám izgalmas új erényekkel vértezi fel a terepjáró kishaszonjárműveket.