Hirdetés:

Elkészült a ZF friedrichshafeni gyáregységében az egymilliomodik ZF TraXon. Világszerte töretlen a kereslet a nehéz-teherautók és autóbuszok egyik legmodernebb automatizált váltója iránt.

Popularitását jól mutatja, hogy párhuzamosan gyártják a ZF németországi, kínai, valamint brazil üzemében. Ennek köszönhetően az utóbbi másfél esztendő alatt sikerült megduplázni a korábbi félmillió legyártott példányt. Népszerűsége érthető, hiszen jelentősen hozzájárul a haszonjárművek gazdaságos és megbízható üzemeléséhez. Fontos előnye, hogy alkalmazásával a manuális sebességváltók kezelésében gyakorlatlan sofőrök sem tudnak kárt tenni járművükben. Az sem elhanyagolható szempont, hogy jelentősen növeli a járművezető kényelmét, valamint elősegíti a járművek magabiztos mozgását nagy terhelés, valamint nehéz domborzati körülmények között is. Immár rajtvonalhoz állt a 2014-ben világhódító útjára indított TraXon második generációja is, amelynek 2024-ben kezdődik a sorozatgyártása. A ZF TraXon 2 többek között a ZF saját fejlesztésű mechatronikájával, a korábbinál lényegesen nagyobb számítási kapacitással rendelkező, elektronikus vezérléssel „keresi” a fokozatokat. Ráadásul mobilhálózaton vagy wifin keresztül is elfogadja majd a szoftverfrissítéseket.

Ineos Grenadier Quartermaster: Öntudatos replika
Pihenőidő

Ineos Grenadier Quartermaster: Öntudatos replika

Megérkezett a terepjárók történelmének egyik legambiciózusabb projektjéből született Ineos Grenadier platós változata. A duplafülkés Quartermaster pickup a klasszikus Land Rover Defender 130 szellemi utódjának tekinthető. Bizonyos keretek között.

Setra MultiClass S 500 LE menetpróba: Beért a busz
Teszt

Setra MultiClass S 500 LE menetpróba: Beért a busz

Bevált komponensekből építették meg az új alacsonybelépésű Setra buszokat. Határozottan ráfeküdtek a városközeli működésre, ezzel valóban sokoldalú ajánlattá ért be a koncepció. Tapasztalatot szereztünk és cseréltünk az új típussal kapcsolatban.

ZF Global Technology Day 2023: A fogaskeréktől a szélkerékig
Technika

ZF Global Technology Day 2023: A fogaskeréktől a szélkerékig

Továbbra is őrzi a ZF a világban elfoglalt vezető szerepét a fogaskerekes szerkezetek gyártásában. De már napjaink része az elektromobilitás és az átmenet kihívásaira hamar reagálva a cégcsoport ezen a területen is elsőségre tör.

Betömörített elektronok
Teszt

Betömörített elektronok

Városi és elővárosi viszonylatok útvonalán teszteltük a Mercedes-Benz eCitaro legújabb változatát. A típus hatótávolsága bemutatása óta a duplájára nőtt az új akkumulátoroknak köszönhetően – ideális körülmények között akár 400-450 kilométert is megtehet!

Új DAF motorok: Teljesített igények
Bemutató

Új DAF motorok: Teljesített igények

Már most gyarapodik az új DAF XD széria motorkínálata, a kisebb PACCAR PX-7 erőforrás több verziója is megjelenik. Nem pihen az ausztrál piac sem, bemutatták a DAF XG+ 660 modell prototípusát. Igen, a szám a lóerőben mért teljesítményre utal itt is!

Regeneratív horgony
Hírek

Regeneratív horgony

A korábbiaknál négyszer hatékonyabb regeneratív fékberendezést fejlesztett a ZF és az elektromos haszonjárműveket gyártó brit Tevva.

Itt elmondhatod a véleményedet!