Hirdetés:

Elkészült a ZF friedrichshafeni gyáregységében az egymilliomodik ZF TraXon. Világszerte töretlen a kereslet a nehéz-teherautók és autóbuszok egyik legmodernebb automatizált váltója iránt.

Popularitását jól mutatja, hogy párhuzamosan gyártják a ZF németországi, kínai, valamint brazil üzemében. Ennek köszönhetően az utóbbi másfél esztendő alatt sikerült megduplázni a korábbi félmillió legyártott példányt. Népszerűsége érthető, hiszen jelentősen hozzájárul a haszonjárművek gazdaságos és megbízható üzemeléséhez. Fontos előnye, hogy alkalmazásával a manuális sebességváltók kezelésében gyakorlatlan sofőrök sem tudnak kárt tenni járművükben. Az sem elhanyagolható szempont, hogy jelentősen növeli a járművezető kényelmét, valamint elősegíti a járművek magabiztos mozgását nagy terhelés, valamint nehéz domborzati körülmények között is. Immár rajtvonalhoz állt a 2014-ben világhódító útjára indított TraXon második generációja is, amelynek 2024-ben kezdődik a sorozatgyártása. A ZF TraXon 2 többek között a ZF saját fejlesztésű mechatronikájával, a korábbinál lényegesen nagyobb számítási kapacitással rendelkező, elektronikus vezérléssel „keresi” a fokozatokat. Ráadásul mobilhálózaton vagy wifin keresztül is elfogadja majd a szoftverfrissítéseket.

Új ZF vezetéstámogató rendszerek: Éber segítők
Technika

Új ZF vezetéstámogató rendszerek: Éber segítők

OnGuardMAX automatikus vészfékrendszerével és OnSideALERT radaralapú holttérfigyelő berendezésével segíti a ZF a jövőben a Nikola nehézkategóriájú üzemanyagcellás teherautójának biztonságos közlekedését.

A BYD újdonságai: Láthatóvá váló erő
Bemutató

A BYD újdonságai: Láthatóvá váló erő

Szívátültetésen átesett helyközi emeletessel és teljesen új felépítésű városlakóval gazdagítja az elektromos autóbuszok piacát a BYD. Kitartó munkával szépen felhúzták a világ egyik legnagyobb járműgyártó vállalatát, s elindultak hódítani.

Mercedes-Benz Intouro K hybrid: Spórolós élmunkás
Teszt

Mercedes-Benz Intouro K hybrid: Spórolós élmunkás

Népszerűnek számít a karosszékből hőbörögni, babok számolgatásával vádolni a pénzügyi osztályt egy-egy típus elkaszálásakor. Azonban a racionalizálás sokszor elengedhetetlen, néha pedig olyan sokoldalú és példamutató megoldásokat szül, mint az Intouro.

Közösségi hajtóerő
Technika

Közösségi hajtóerő

Bemutatta legújabb, alacsonypadlós városi autóbuszok számára készült, elektromos portáltengelyét a ZF.