Hirdetés:

Bőven volt miről beszámolnia a Schmitz Cargobull Magyarország Kft. előadóinak első őszi ügyfélrendezvényükön. Az elméleti prezentáció mellett egy fontos gyakorlati bemutatót is tartottak a szakemberek.

Kettős céllal szervezték a rendezvényt, tudtuk meg Gyöngyössy Istvántól, a cég ügyvezető igazgatójától: „Egyrészt a koronavírus-járvány miatt már régen tudtunk találkozni ügyfeleinkkel, másrészt annyi újdonságot jelentett be a Schmitz Cargobull a közelmúltban, hogy indokoltnak tartottuk a személyes találkozót”. A rendezvényre a cég magyarországi központjától csupán pár kilométerre lévő Hotel Pancho konferenciatermében és parkolójában került sor. Utóbbi szolgált helyszínül a gyakorlati bemutatóhoz, az EcoGeneration névre keresztelt pótkocsicsalád sokoldalú tagja, az EcoFlex félpótkocsi mutatkozott ott be.

Az EcoFlex pótkocsi néhány perces átalakítást követően hagyományos társai raktérkapacitását kínálja

A függönyponyvás járművet már korábban mi is bemutattuk. Lényege abban rejlik, hogy ha lehetőség van rá, a jármű hátsó traktusának tetőszerkezete megsüllyeszthető, ezáltal kedvezőbb légellenállást produkálhat a komplett szerelvény. Érdemes volt figyelni az ügyfelek reakcióit, Képes Levente elméleti ,valamint Németh Szabolcs és Bakos Ákos parkolóban megtartott gyakorlati prezentációja során egyaránt. A szakemberek közül sokan most először találkoztak az innovatív járművel, ami nem kevesebb, mint 10 százalékos szén-dioxid-kibocsátásbeli és ötszázalékos fogyasztáscsökkenést ígér a vállalkozásoknak. Emellett jelentősen erősíti a használt járművek értéktartását is, hiszen ez a megoldás a teljes élettartam alatt segít mérsékelni a fogyasztást, fődarabok cseréje nélkül. Az érdeklődés hatalmas volt iránta, olyannyira, hogy a résztvevőket végül két csoportra kellett bontani – tudtuk meg Gyöngyössy Istvántól.

Az EcoGeneration elméleti és gyakorlati bemutatása mellett is bőven akadt még újdonság. Ilyen a vállalat új hűtőaggregát-kínálata, amely teljes alternatívát kínál a külső beszállítókkal szemben. Sőt Schmidt Bálint prezentációjából az is kiderült, hogy hamarosan egy teljesen elektromos rendszerrel is megérkezik a piacra az elefántos márka. Az akkumulátoros rendszer töltéséről a pótkocsi egyik tengelyébe épített villanymotor gondoskodik, ami fékezéskor generátorként tölti az akkumulátorokat, így menet közben sem kell attól tartani, hogy a hatótáv rovására megy a tisztán elektromos rendszer. A szervizszolgáltatások és a telematikai rendszerek kapcsán egyaránt Szegi Tamás mutatta be az újdonságokat az ügyfeleknek. Míg előbbinél a Németország mellett immár Magyarországon is elérhető Basic Service Tyres gumiabroncs-előfizetési és segélyszolgálati csomag iránt volt hatalmas az érdeklődés. Ez szinte mindent tud, amit a Full Service Tyres, mindössze az erőszakos károkozás elleni védelmet nem tartalmazza. Míg az összeköttetés terén a Proactive Monitoring 2.0, a hűtőaggregátok prediktív felügyelete került fókuszba.

Az ügyfelek a szakmai délelőtt után megtekinthették a Puskás Arénában helyet kapott Puskás Emlékkiállítást, a kötetlen ebéd során pedig a Schmitz Cargobull Magyarország Kft. kollégáival és egymással is eszmecserét folytathattak a látottak kapcsán. A cég munkatársai a terveknek megfelelően még két további helyszínen mutatják be a partnereknek az említett újdonságokat.