Hirdetés:

Elsőként sikerült, a konkurenciát is megelőzve, típusengedélyt szerezniük e-tengellyel felvértezett, teljesen elektromos hűtős félpótkocsijukra a kék elefántosoknak.

Elsősorban a fékezéskor visszanyert energiát hasznosítja a Schmitz Cargobull S.KOe COOL. Mindezt úgy, hogy az e-tengelyhez kapcsolódó generátorral tölti a félpótkocsi akkumulátorait, és ezek biztosítják az energiát az elektromos hűtőaggregát számára. Ez nemcsak kibocsátásmentesen, hanem olyan halkan üzemel, hogy lehetővé teszi a belvárosi élelmiszerboltok korai órákban való árufeltöltését is. Eközben 15,8 kilowatt hűtési, valamint 10,5 kilowatt fűtési teljesítménnyel rendelkezik. Máris forgalomba álltak Németországban, valamint ­Finnországban a legelső villanytengelyes félpótkocsik. A Helsinkiben és környékén szolgálatot teljesítő példány érdekessége, hogy egy teljesen elektromos ­Volvo Trucks nyerges vontatóval alkotnak szerelvényt. Így valóban helyileg teljesen kibocsátásmentesen és csendesen közlekedhetnek.

Robusztus vontatmány
Hírek

Robusztus vontatmány

Hatékonyabb és fenntarthatóbb szállítmányozási megoldásokkal prezentálta innovatív vénáját a lyoni Solutrans 2023 kiállításon a Schmitz Cargobull.

A Schmitz Cargobull újdonságai: Okosodó elefántok
Bemutató

A Schmitz Cargobull újdonságai: Okosodó elefántok

Ezúttal is jócskán kitett magáért a Schmitz Cargobull a hannoveri IAA Transportation kiállításon. Minden termékcsaládja és szolgáltatása terén több fontos újdonságot is bemutatott, amelyek elsődleges célja a fuvarozás hatékonyságának fokozása.

Elefántos kitüntetés
Hírek

Elefántos kitüntetés

Az Év Szervizpartnere 2022 díjjal jutalmazták a dunaharaszti Rapid Teherautó Szerviz Kft.-t.

Félezer kapcsolaton túl
Technika

Félezer kapcsolaton túl

Máris elkészült a Schmitz Cargobull ötszázadik dollyja, vagyis olyan kéttengelyes, nyeregszerkezettel ellátott járműegysége, amelyhez a 25,25 vagy 31,5 méter hosszú óriásszerelvények hátsó félpótkocsiját kapcsolják.