Hirdetés:

Hatékonyabb és fenntarthatóbb szállítmányozási megoldásokkal prezentálta innovatív vénáját a lyoni Solutrans 2023 kiállításon a Schmitz Cargobull.

Ott ünnepelte világpremierjét a kiemelkedően robusztus, valamint hosszú életű alvázzal felvértezett, függönyponyvás S.CS X-Tough. A pótkocsit kifejezetten a francia piacra, illetve a 44 tonnás szerelvényössztömeget engedélyező további országok számára kínálja a Schmitz Cargobull. Az elefántos hagyományoknak megfelelően az S.CS X-Tough alváza is tűzihorganyzott és csapszegekkel rögzített. Így a hosszú élettartamot sem a barna pestis, sem pedig a kilazult elemek nem veszélyeztetik. Olyannyira, hogy a horganyzott alkatrészekre tíz év átrozsdásodás elleni garanciát vállal a Schmitz Cargobull. A masszív keresztmerevítőknek hála az átlagosnál jóval ellenállóbb a német elefánt, ami rakodáskor, az egymást érő villás targoncák okozta intenzív igénybevételnek is tartósan ellenáll. Többfajta „borítás” is kérhető a függönyponyvásra, a ponyvatartó léceket nélkülöző változat növeli a hasznos terhelhetőséget, ráadásul pillanatokon belül kinyitható. A 44 tonnás megengedett szerelvény-össztömeg minimális környezeti hatás mellett és méretnövekedés nélkül fokozza a hatékonyságot. Az Európai Unió már dolgozik azon az irányelven, amely harmonizálja majd a jelenleg megengedettnél hosszabb és nehezebb szerelvények határokon átnyúló üzemeltetését.

Villamosított félpótkocsi
Hírek

Villamosított félpótkocsi

Elsőként sikerült, a konkurenciát is megelőzve, típusengedélyt szerezniük e-tengellyel felvértezett, teljesen elektromos hűtős félpótkocsijukra a kék elefántosoknak.

A Schmitz Cargobull újdonságai: Okosodó elefántok
Bemutató

A Schmitz Cargobull újdonságai: Okosodó elefántok

Ezúttal is jócskán kitett magáért a Schmitz Cargobull a hannoveri IAA Transportation kiállításon. Minden termékcsaládja és szolgáltatása terén több fontos újdonságot is bemutatott, amelyek elsődleges célja a fuvarozás hatékonyságának fokozása.

Elefántos kitüntetés
Hírek

Elefántos kitüntetés

Az Év Szervizpartnere 2022 díjjal jutalmazták a dunaharaszti Rapid Teherautó Szerviz Kft.-t.

Félezer kapcsolaton túl
Technika

Félezer kapcsolaton túl

Máris elkészült a Schmitz Cargobull ötszázadik dollyja, vagyis olyan kéttengelyes, nyeregszerkezettel ellátott járműegysége, amelyhez a 25,25 vagy 31,5 méter hosszú óriásszerelvények hátsó félpótkocsiját kapcsolják.