Hirdetés:

Négy konténerszállító félpótkocsit kínál Európában a Schmitz Cargobull a 20-45 lábas konténerek megbízható és biztonságos intermodális szállítására. Modellfrissítésük után új jelölésrendszer utal még határozottabban az egyes alkalmazási területeikre.

Univerzális használatra született az S.CF ALLROUND 20-45 (korábban S.CF EURO) félpótkocsi, így 20 és 45 láb között minden méretű konténer felvételére alkalmas. Az S.CF LIGHT 40/45 (korábban S.CF EURO LIGHT) mérsékelt saját tömegével kifejezetten a nagyméretű, azaz 40 és 45 lábas konténerek szállítására készült. Az S.CF DOCK 20/40 (korábban S.CF LX) és az S.CF DOCK+ 20-40 (korábban S.CF MX) félpótkocsik fő alkalmazási területe egyaránt a kikötő. Utóbbi esetében a „plusz” a 20 lábas konténerek további középső elhelyezési lehetőségére utal. Mindezeken túl más piacokra is készülnek S.CF modellek, mindegyikük sajátja azonban az egyszerű kezelés, a kis karbantartási igény és a kiemelkedő minőség.

A felfrissített félpótkocsik a könnyebb kezelés és a modernebb kialakítás jegyében új oldalsó és szintén új, saját fejlesztésű hátsó aláfutásgátlót kaptak. Mindegyik változat tartalmazza a TrailerConnect pótkocsi-telematikai rendszert és az abroncsnyomás-ellenőrző berendezést, a tűzihorganyzás pedig kiemelkedő korrózióállóságot biztosít. A hátsó rakfelület-hosszabbítás immár fojtószelepekkel csillapított mozgatása egyszerre csökkenti a sérülésveszélyt, illetve tesz lehetővé kényelmesebb kezelést. Utóbbit kifejező piktogramokat ábrázoló modern matricák is könnyítik, a pótkocsikon megjelenő QR-kódok pedig olyan videókra hivatkoznak, amelyek szemléletesen mutatják be az egyes funkciók – például a hátsó hosszabbítás, az aláfutásgátlók, a konténerreteszek, az első hosszabbítás – működését. A szemléletes rakodási terv segítségével egy pillantással átlátható a konténerek optimális elhelyezése az S.CF modelleken, így előzve meg a rakodási késedelmeket.

Az S.CF ALLROUND 20-45 a jövőben gyári extrafelszerelésként generátorkészlettel is felszerelhető, ez esetben Európa egyik vezető, kiterjedt szervizhálózattal is rendelkező gyártója, a Genmark B.V. a Schmitz Cargobull partnere. Ezzel akár több napon át is biztosítható a konténer elektromos hűtőberendezésének energiaellátása, a külső energiaforrásoktól függetlenül is biztonságosan továbbítva a szabályozott hőmérsékletű árut. A kifejezetten az S.CF ALLROUND 20-45 konstrukciójának megfelelően kialakított UM5 generátorkészlet mintegy 30 centiméter szabadmagasságával védett beépítési pozícióban üzemelhet.

Robusztus vontatmány
Hírek

Robusztus vontatmány

Hatékonyabb és fenntarthatóbb szállítmányozási megoldásokkal prezentálta innovatív vénáját a lyoni Solutrans 2023 kiállításon a Schmitz Cargobull.

Villamosított félpótkocsi
Hírek

Villamosított félpótkocsi

Elsőként sikerült, a konkurenciát is megelőzve, típusengedélyt szerezniük e-tengellyel felvértezett, teljesen elektromos hűtős félpótkocsijukra a kék elefántosoknak.

A Schmitz Cargobull újdonságai: Okosodó elefántok
Bemutató

A Schmitz Cargobull újdonságai: Okosodó elefántok

Ezúttal is jócskán kitett magáért a Schmitz Cargobull a hannoveri IAA Transportation kiállításon. Minden termékcsaládja és szolgáltatása terén több fontos újdonságot is bemutatott, amelyek elsődleges célja a fuvarozás hatékonyságának fokozása.

Elefántos kitüntetés
Hírek

Elefántos kitüntetés

Az Év Szervizpartnere 2022 díjjal jutalmazták a dunaharaszti Rapid Teherautó Szerviz Kft.-t.

Félezer kapcsolaton túl
Technika

Félezer kapcsolaton túl

Máris elkészült a Schmitz Cargobull ötszázadik dollyja, vagyis olyan kéttengelyes, nyeregszerkezettel ellátott járműegysége, amelyhez a 25,25 vagy 31,5 méter hosszú óriásszerelvények hátsó félpótkocsiját kapcsolják.

Itt elmondhatod a véleményedet!