Hirdetés:

Átvitt értelemben és sajnos szó szerint is a zaj világát éljük. Hogyan tűnhet ki vállalkozásunk a reklámok, reklámhordozók végtelen forgatagából? Például egy feltűnő, mikroméretű kishaszonjárművel, mint amilyen az Evetta Cargo.

Igazán cuki pici cirkálót alkotott az ElectricBrands az Evetta Cargo kishaszonjárművel, amely az IAA Transportation 2022 szakkiállításon debütált Hannoverben. A tervezőmérnökök egy örök klasszikust, az Isetta mikroautót vették maguk elé példaként, és megalkották modern utódját. A mai kor elvárásainak megfelelően elektromos motor hajtja. Végsebessége 90 kilométer/óra, hatótávja pedig 150 kilométer a 14 kilowattórás akkumulátorának köszönhetően. A töltés három-öt órát vesz igénybe 230 voltos normál háztartási aljzaton keresztül. Valóban nagyon apró, tömege csupán 800 kilogramm körüli, tengelytávja 2000, szélessége 1500, magassága 1800, hossza pedig 3500 milliméter. Fordulóköre mindössze kilenc méter. Így a városi szűk utcákban tökéletes munkatárs, a parkolás nem kihívás számára. Aprócska mérete ellenére a zárt áruszállító kivitele 1950 literes rakteret kínál és akár 600 kilogrammal terhelhető.

Biztosan rácsodálkoznál, ha ilyennel szállítanák ki a rendelésed

Minimalistának is mondhatnánk, ugyanis nem vitték túlzásba az alapfelszereltségbe tartozó jellemzőket. A lista tartalmazza a fűtést, a C típusú USB-csatlakozón keresztül a telefontöltési funkciót, az egypedálos vezetési módot, az akkumulátorrendszer hőmérséklet-szabályozását, a gazdaságos és a sportos vezetési mód között váltó kapcsolót, a hangszórókat és a LED-technikájú fényszórókat. Viszont aki többre vágyik a minimalizmusnál, extraként kérhet bele kivehető Bluetooth-hangszórót, fűthető üléseket, infotainment-rendszert Apple Carplay és Android Auto képernyőtükrözéssel. Továbbá sebességtartót, kulcs nélküli ajtónyitó okostelefon-alkalmazást, vezeték nélküli töltőpadot, riasztót, tolatókamerát, légkondicionáló rendszert és még számos kiegészítőt is rendelhetnek a leendő vásárlók.

Akárcsak az Isetta esetében, természetesen itt is elölről lehet beszállni

Elvitathatatlan, hogy nem egy átlagos megjelenésű autó. Már a formája is feltűnő, ám a kétszínű matricázás, az opcionális kontrasztárnyalatú műszerfal, a fakormány és a díszvarrás még egyedibbé teheti. Valószínűleg pontosan ebben fog rejleni piaci ereje. Sokféle felépítménnyel rendelhető, lehet kávéárusító stand, pizzaszállító, büfé- vagy fagylaltoskocsi. A járókelők garantáltan megcsodálják majd és sokkal nagyobb eséllyel állnak be a sorba, hogy vásároljanak.

A platós-ponyvás felépítménnyel a legszűkebb utcákon is biztosan célba juthat az áru

Két év általános garanciával, 2023-tól 5000 darabot szeretnének forgalomba hozni, 2024-től pedig évente 30-40 ezer Evetta Cargo a terv. Ezekből a számokból látszik, hogy a német gyártó nem kicsiben gondolkodik. Ha megtetszett volna valakinek, jó hír, hogy Magyarországon, Miskolcon is lesz hivatalos forgalmazója. Az alapára 19 990 euró, amit forintban már inkább le sem írunk. Mindenki döntse el, hogy megér-e neki ennyit, hogy vállalkozását feltűnőbbé tegye. Az már megint más kérdés, hogy évi több tízezer Evetta között mennyire is lesz valóban a tömegből kitűnő egy-egy példány.