Hirdetés:

Gyöngyöstől egészen Prágáig utaztunk, hogy utánajárjunk, az új generációs DAF teherautók mennyi üzemanyagot spórolnak meg elődjükhöz viszonyítva. A fogyasztásmérést végigdokumentáltuk, az eredményről pedig egy három részből álló minisorozatot is készítünk.

Tavaly mutatta be a DAF új generációs vontatóit, az új XF, XG és XG+ modelleket. A holland márka életében ez egy nagyon fontos lépés, hiszen ritkán látott mértékű, több mint 10 százalékos fogyasztáscsökkenést ígértek az előző szériához viszonyítva. A Rolling Tons immár 25 éve egy független szaklap – mindig azzal a céllal készítettük, hogy az olvasóinkat objektíven tájékoztassuk az újdonságokról és eseményekről. Ezért most is kíváncsiak voltunk, hogy az új tehergépjárművek a valóságban is képesek-e teljesíteni az ígéretet. Megkerestük a DAF magyarországi képviseletét ezzel kapcsolatban, és piacvezető márkához méltón nyitottan álltak a kísérlethez.

Az jelentette a nehézséget, hogy találjunk egy-egy olyan vontatót a régi és az új generációból is, amik ugyanazon az útvonalon haladnak, egyforma tömegű szállítmányt visznek, és a két tehergépkocsi-vezető is hasonló kvalitásokkal bír. A gyöngyösi székhelyű K&V Kft. segített nekünk, biztosított számunkra kettő, prágai fuvarfeladatot teljesítő vontatót, így jöhetett létre a nagy fogyasztásteszt.

Természetesen minden eseményt kamerákkal rögzítettünk a hitelesség kedvéért

Aki kíváncsi, milyen eredménnyel zárult az utunk, hamarosan megnézheti az erről készült videókat!