Hirdetés:

Kőkemény, összkerékhajtású Renault Trucks teherautók, járhatatlan utak, dzsungel, lelkesen integető gyerekek – egyszóval Afrika. Izgalomból és kihívásokból sincs hiány, ez mégsem egy újabb kalandrali ízelítője, hanem a Világélelmezési Program egy átlagos napja.

Öt esztendőre meghosszabbítja együttműködését a Világélelmezési Program (UN World Food Programme, WFP) és a Renault Trucks. Az ENSZ élelmezési segélyekkel foglalkozó szervezetével 2012 óta ápol gyümölcsöző kapcsolatot a francia gyártó. Mindez korántsem csupán a robusztus és jó terepjáró képességű Renault Kerax és K sorozatú teherautók biztosításából áll, hanem sofőrképzésből, valamint a járművek karbantartásához elengedhetetlen tudás átadásából. Bevetései során a WFP ötezer járműre számíthat, amiből több mint kilencszáz tartozik a saját flottájába. A karbantartó és üzemeltető személyzet képzése rövid távon is kifizetődő, hiszen a járművek műszaki állapotának javulása mostanáig másfél millió dolláros megtakarítást eredményezett. Egyúttal a forgalomból kieső járművek száma is lecsökkent.

Engem máris elkapott a romantikus gépszíj, szívesen terelgetném pár hónapig a 6×6-os hajtásképletű Renault Trucks K teherautókat, hogy lételemükben is kipróbálhassam őket, egyúttal segíthessek bolygónk legjobban rászoruló lakóin

A helyi munkatársak a teherautók képességeiről szerzett ismereteik alapján magabiztosabban dönthetnek a megfelelő jármű, útvonal vagy terep kiválasztásában, hogy a humanitárius élelmiszerszállítmányok minél hatékonyabban célba érjenek. A Renault Trucks a WFP szervezettel, valamint a Toyota Tsusho Corporation és Carrier Global Corporation vállalatokkal együttműködve a mobil oktatójárműnek berendezett két teherautó mellett szeretne felépíteni egy korszerű, két tantermes oktatási centrumot is Ghána fővárosában, Accrában.

A maga nemében első ilyen nyugat-afrikai intézmény tanárai évente akár négyszáz tanulónak adhatják át tudásukat és tapasztalataikat. Az érdeklődők térítésmentesen vehetnek részt a közúti szállítmányozást, flottamenedzsmentet, valamint hűtött áruk szállítását is felkaroló internetes és személyes kurzusokon.

Immár a Renault Trucks harminc munkatársa adta át szaktudását. Elmondásuk szerint ők is sokat tanultak az afrikai mesterek megoldásaiból, amivel így vagy úgy, de mindig sikerül mozgásban tartaniuk a járműveket. Kétségtelen, a fekete kontinens lakóinak leleményessége utolérhetetlen!

A Renault Trucks teherautók már bizonyították megbízhatóságukat, évek óta állják a sarat