Hirdetés:

S&P Global Gold Class minősítéssel jutalmazta a Hankook Tire gumiabroncsgyártót a neves amerikai S&P Global pénzügyi szolgáltató.

A fenntarthatóság jegyében évente kiadott díj súlyát jól mutatja, hogy idén 61 iparágban 7554 vállalkozást vizsgáltak és csupán 75 arany, 89 ezüst, valamint 106 bronz kitüntetést ítéltek oda.

Továbbra is a fenntarthatóság vizein hajózunk. A Hankook Tire is részt vesz a Project Tree programban, amely a természetes gumi blokkláncalapú nyomon követhetőségére tesz kísérletet. Ezzel a rendszerrel kívánják biztosítani, hogy a főként délkelet-ázsiai termelők elkerüljék az erdőírtást és a munkavállalók anyagi vagy emberi jogi kihasználását. A projekt során gyártott gumiabroncsokat az Egyesült Királyságban forgalmazzák. Az értékesítésből származó bevételek egy részét visszaforgatják, és az ellátási láncban együttműködő partnerek ösztönzésére fordítják. Sikeres 2021-es esztendőt tudhat maga mögött a Hankook Tire. Globálisan közel 5,3 milliárd eurós forgalmat értek el. A 474 millió euró profit az előző esztendőhöz képest 2,2 százalékos növekedést jelent. A bevétel jelentős részét, 37,7 százalékát a 18 colos és annál nagyobb méretű gumiabroncsok adták.