Hirdetés:

Bemutatkozott a Laufenn új pótkocsiabroncsa, amelyet főként regionális fuvarozásra terveztek. Az LF95 nagy futásteljesítményével és kiváló tüzelőanyag-hatékonyságával gazdaságos választást jelent, miközben a tapadás terén sem vall szégyent.

Olyannyira prémiummárkává fejlődött a jelentős magyarországi gyártóbázissal rendelkező Hankook, hogy nyolc éve már saját másodvonalas termékeket is kínál a Laufenn márkanév alatt. A Laufenn teherabroncsok legújabb típusa a pótkocsikra szerelhető és elsősorban regionális fuvarozásra való LF95, amely természetesen a Hankook gazdag tapasztalatain alapulva a legszigorúbb minőségi előírásoknak is megfelel.

Az európai piacra 385/65 R 22,5 méretben készülő abroncsot széles futófelület és mély mintaárkok jellemzik, amelyek a legkülönfélébb útviszonyok között is jó vízelvezetést, ezáltal kiváló tapadást biztosítanak. Míg a gumiabroncs széles, masszív peremei a tapadás és a stabilitás javítása mellett segítenek megelőzni a futófelület egyenetlen kopását, hozzájárulva a nagy futásteljesítmény eléréséhez. A futófelület barázdáinál alkalmazott Stone Ejection, magyarul kőkivető kialakítás pedig megakadályozza, hogy kövek, illetve egyéb éles tárgyak szoruljanak a mintázati blokkok közé. Ez a defektek kockázatának csökkentése mellett az abroncs élettartamára is kedvezően hat. Végül, de nem utolsósorban az abroncs kis gördülési ellenállása elősegíti a tüzelőanyag-hatékony üzemelést.

Az LF95 oldalán az M+S mellett a 3PMSF, azaz a három hegycsúcs és hópihe jelölés is megtalálható, amely azt mutatja, hogy téli gumiabroncsnak is megfelel, tehát egész évben használható. Ráadásul a futófelület újravágható, ami még tovább hosszabbítja a gumi üzemi élettartamát. A Laufenn a június végén az angliai Road Transport Expo kiállításon bemutatott LF95 pótkocsiabroncsával elsősorban a kis és közepes méretű flották üzemeltetőit célozza meg, akik a gazdaságosság mellett a márka mögött álló prémiumgyártó biztosította kiváló használati értékeket is fontosnak tartják.

Citroën Traction Avant 11 Commerciale: Előre fogott lovak
Történelem

Citroën Traction Avant 11 Commerciale: Előre fogott lovak

Kilencven esztendővel ezelőtt, 1934-ben prezentálta Traction Avant modelljét a Citroën. Az előremutató önhordó szerkezetű, elsőkerék-hajtású konstrukció mai napig meghatározza a korszerű személyautókat, valamint kishaszonjárműveket.

Hosszú távú megoldás
Hírek

Hosszú távú megoldás

Új gumiabronccsal jelentkezett a Bridgestone. A hosszú távú fuvarfeladatokhoz fejlesztett Ecopia Enliten termékcsalád A osztályú gördülési ellenállást biztosít.

Goodyear újdonságok: Ideális egyensúlyban
Technika

Goodyear újdonságok: Ideális egyensúlyban

Nem könnyű egymásnak szögesen ellentmondó üzemelési körülményeknek egyaránt jól megfelelő gumiabroncsot kifejleszteni. A Goodyear újdonságai azonban éppen ilyenek. Az egyik terepes járművek, a másik furgonok üzemeltetőinek szól.

Amerikai tűzkőből japán szikra!
Hírek

Amerikai tűzkőből japán szikra!

Immár 124 esztendős múltra tekinthet vissza a Firestone. A Bridgestone égisze alá tartozó, amerikai gumiabroncsgyártó a közelmúltban mutatta be legújabb termékeit.