Hirdetés:

Bemutatkozott a Laufenn új pótkocsiabroncsa, amelyet főként regionális fuvarozásra terveztek. Az LF95 nagy futásteljesítményével és kiváló tüzelőanyag-hatékonyságával gazdaságos választást jelent, miközben a tapadás terén sem vall szégyent.

Olyannyira prémiummárkává fejlődött a jelentős magyarországi gyártóbázissal rendelkező Hankook, hogy nyolc éve már saját másodvonalas termékeket is kínál a Laufenn márkanév alatt. A Laufenn teherabroncsok legújabb típusa a pótkocsikra szerelhető és elsősorban regionális fuvarozásra való LF95, amely természetesen a Hankook gazdag tapasztalatain alapulva a legszigorúbb minőségi előírásoknak is megfelel.

Az európai piacra 385/65 R 22,5 méretben készülő abroncsot széles futófelület és mély mintaárkok jellemzik, amelyek a legkülönfélébb útviszonyok között is jó vízelvezetést, ezáltal kiváló tapadást biztosítanak. Míg a gumiabroncs széles, masszív peremei a tapadás és a stabilitás javítása mellett segítenek megelőzni a futófelület egyenetlen kopását, hozzájárulva a nagy futásteljesítmény eléréséhez. A futófelület barázdáinál alkalmazott Stone Ejection, magyarul kőkivető kialakítás pedig megakadályozza, hogy kövek, illetve egyéb éles tárgyak szoruljanak a mintázati blokkok közé. Ez a defektek kockázatának csökkentése mellett az abroncs élettartamára is kedvezően hat. Végül, de nem utolsósorban az abroncs kis gördülési ellenállása elősegíti a tüzelőanyag-hatékony üzemelést.

Az LF95 oldalán az M+S mellett a 3PMSF, azaz a három hegycsúcs és hópihe jelölés is megtalálható, amely azt mutatja, hogy téli gumiabroncsnak is megfelel, tehát egész évben használható. Ráadásul a futófelület újravágható, ami még tovább hosszabbítja a gumi üzemi élettartamát. A Laufenn a június végén az angliai Road Transport Expo kiállításon bemutatott LF95 pótkocsiabroncsával elsősorban a kis és közepes méretű flották üzemeltetőit célozza meg, akik a gazdaságosság mellett a márka mögött álló prémiumgyártó biztosította kiváló használati értékeket is fontosnak tartják.

Ellenőrzőpont
Hírek

Ellenőrzőpont

Integrálják a TÜV Süd digitális járműszkennelőjébe a Goodyear CheckPoint rendszerét. Ez egy hálózatba kapcsolt, a gumiabroncsokat ellenőrző rendszer, amely másodpercek alatt felméri az abroncsok paramétereit.

Michelin Uptis: Légtelenül innovatív
Technika

Michelin Uptis: Légtelenül innovatív

Évek óta rendszeresen felröppenek hírek a levegőmentes kerekekről, azonban úgy tűnik, hogy a Michelin már a célegyenesben tart a fejlesztéssel. Az Uptis valós üzemelési körülmények közötti tesztelését idén több nagyobb flotta is megkezdte.

Meg van húzatva!
Hírek

Meg van húzatva!

Látványos cirkuszi mutatvánnyal népszerűsíti új elektromos kishaszonjárművét az IVECO. Összeszedték, amit a gyárudvaron találtak és egy 3,5 tonnás eDaily után kötötték.

Odacsapnak a fogyasztásnak
Bemutató

Odacsapnak a fogyasztásnak

Napjaink kihívásai a fuvarozási ágazatban egyre erősebb követelményeket támasztanak a gumiabroncsokkal szemben is. Ezekre ad naprakész és ütős választ a Hankook az új SmartLine AL50 és DL50, valamint SmartFlex AL51 és DL51 teherautó-abroncsaival.

Vegyünk nagy levegőt!
Hírek

Vegyünk nagy levegőt!

Bemutatta teljesen integrált központi gumiabroncsnyomás-szabályozó rendszerét (CTIS) a BFGoodrich. Az ActivAir segítségével menet közben beállíthatjuk a terep jellegéhez legideálisabb abroncsnyomást.

Itt elmondhatod a véleményedet!