Hirdetés:

Prémiumminőségű teherautó- és autóbuszabroncsok gyártásával bővül a Hankook márka 2007-ben alapított rácalmási gyára.

Újabb fontos mérföldkő ez azután, hogy 2023-ban megszerezte az üzem az International Sustainability & Carbon Certification (ISCC) Plus minősítést. Ez elismeri a Hankook Tire Magyarország Kft. fenntarthatóság, karbonsemlegesség, valamint a nyersanyag-takarékosság fokozásának terén elért törekvéseit. Az új üzemcsarnok felépítésébe, valamint a gyártás 2027-ig tervezett beindításába 540 millió eurót invesztál a Hankook. Terveikben naponta 2380, évente mintegy 800 ezer gumiabroncs szerepel. Habár ez első látásra soknak tűnhet, relativizálódik, amennyiben figyelembe vesszük, hogy évente 17 millió személyautó- és kishaszonjármű-gumiabroncsot gyártanak Rácalmáson már most is. Világszinten pedig a Hankook nyolc üzeméből, nagyságrendileg 102 millió gumiabroncs gördül ki minden évben. Az új csarnoknak köszönhetően a jelenlegi háromezer fős legénység további 450 új munkavállalóval bővül.

Laufenn 95 pótkocsiabroncs: Elsőrangú másodhegedűs
Bemutató

Laufenn 95 pótkocsiabroncs: Elsőrangú másodhegedűs

Bemutatkozott a Laufenn új pótkocsiabroncsa, amelyet főként regionális fuvarozásra terveztek. Az LF95 nagy futásteljesítményével és kiváló tüzelőanyag-hatékonyságával gazdaságos választást jelent, miközben a tapadás terén sem vall szégyent.

Odacsapnak a fogyasztásnak
Bemutató

Odacsapnak a fogyasztásnak

Napjaink kihívásai a fuvarozási ágazatban egyre erősebb követelményeket támasztanak a gumiabroncsokkal szemben is. Ezekre ad naprakész és ütős választ a Hankook az új SmartLine AL50 és DL50, valamint SmartFlex AL51 és DL51 teherautó-abroncsaival.

Innovatív intelligencia
Hírek

Innovatív intelligencia

Mesterséges intelligenciával vezérelt adatplatformot tervez a Hankook a felhő- és szoftverspecialista Amazon Web Services és Snowflake vállalatokkal együttműködve.

Nem éri be akármivel
Hírek

Nem éri be akármivel

Gyárilag Hankook prémiumabroncsokkal is készül a Volkswagen ID. Buzz, ami egy teljesen új, különleges változatot is életre hívott a koreai márka kínálatában.