Hirdetés:

Újabb digitális innovációt jelentett be a Hankook, amelynek lényege, hogy mesterséges intelligencia segítségével automatizálja a gumiabroncsok minőség-ellenőrzését. Ezáltal pedig felgyorsul a gyártási folyamat.

Lassan már alig telik úgy hónap, hogy a Hankook ne jelentene be egy fontos technológiai újítást. Nemrég arról számolt be, hogy mesterséges intelligenciát használó módszert vezet be a gumiabroncsok minőség-ellenőrzésében. Ennek célja, hogy az összetett ellenőrzési folyamatok optimalizálásával tovább gyorsítsa a gyártási folyamatot. Az új rendszer digitális érzékelőket használ, és a mesterséges intelligencia révén folyamatosan tanul a termékellenőrzés hatékonyságának és pontosságának javítása érdekében. A gumiabroncsok tesztelésének egyik fázisaként interferométeres vizsgálóval légbuborékokat keresnek az abroncsokban. Eddig azonban az ehhez kapcsolódó képfeldolgozás időigényes folyamat volt, hiszen az azonosítandó légbuborékok nem pontosan azonos méretűek és alakúak. Az észlelt rendellenességek megítéléséhez pedig magas szinten képzett és tapasztalt technikusok véleményére volt szükség. Mostantól viszont mesterséges intelligencia támogatja az ellenőrzési rendszert, amely így automatikusan működhet. A számítógéppel vezérelt ellenőrző berendezés önállóan és rendszeresen észleli, illetve jelenti a termékben talált rendellenességeket úgy, hogy összehasonlítja a képfeldolgozás során beszkennelt termék keresztmetszetének mintáit. A műszaki újítások egyre fontosabbak a vállalat számára, ezt fejezi ki a 2019-es névváltás is: Hankook Tire & Technology.

A Koreai Tudományos és Technológiai Intézet (KAIST) elnöke, Sung-Chul Shin (bal oldalon) és a Hankook Technology Group elnöke, Hyunshick Cho (jobb oldalon) együttműködési megállapodást írt alá a jövő technológiájának közös kutatásáról

Hankook HLS-23 és Hexonic koncepciók: Újra feltalálják a kereket?

Két tanulmányabronccsal is megkérdőjelezi az egyik legfontosabb egyszerű gépről eddig felállított elképzeléseinket a Hankook.

Itt elmondhatod a véleményedet!