Hirdetés:

Elnyerte az ISCC Plus minősítést a prémiumminőségű gumiabroncsokat gyártó Hankook rácalmási gyára.

A megújuló energiaforrásokra vonatkozó európai irányelv alapján kiadott International Sustainability & Carbon Certification tanúsítvány elismeri a Hankook magyarországi üzemének törekvéseit a fenntarthatóság, a karbonsemlegesség, valamint a nyersanyag-takarékosság fokozásának terén. Az elektromos járművekhez tervezett iON gumiabroncs-család is jól példázza a gyártó törekvéseit a fenntartható nyersanyagok használatára. Az ISCC PLUS minősítés odaítélésének egyik szempontját a fosszilisről a természetes olajokra, a petrolkémiai alapú szintetikus kaucsukról bioalapú cirkuláris vagy biocirkuláris polimerekre, valamint a petrolkémiai alapanyagú PET-szövetkordokról újrahasznosított PET-szövetkordokra, valamint az ásványi szilikonszűrőkről bioalapúakra való sikeres átállás jelentette. A tanúsítvány a nyersanyagok használatától a gyártási folyamatokon keresztül egészen a kész termékekig széles skálán értékeli és bizonyítja egy adott cég fenntarthatóságát.

Gumiabroncs-nagyhatalom
Hírek

Gumiabroncs-nagyhatalom

Prémiumminőségű teherautó- és autóbuszabroncsok gyártásával bővül a Hankook márka 2007-ben alapított rácalmási gyára.

Laufenn 95 pótkocsiabroncs: Elsőrangú másodhegedűs
Bemutató

Laufenn 95 pótkocsiabroncs: Elsőrangú másodhegedűs

Bemutatkozott a Laufenn új pótkocsiabroncsa, amelyet főként regionális fuvarozásra terveztek. Az LF95 nagy futásteljesítményével és kiváló tüzelőanyag-hatékonyságával gazdaságos választást jelent, miközben a tapadás terén sem vall szégyent.

Odacsapnak a fogyasztásnak
Bemutató

Odacsapnak a fogyasztásnak

Napjaink kihívásai a fuvarozási ágazatban egyre erősebb követelményeket támasztanak a gumiabroncsokkal szemben is. Ezekre ad naprakész és ütős választ a Hankook az új SmartLine AL50 és DL50, valamint SmartFlex AL51 és DL51 teherautó-abroncsaival.

Innovatív intelligencia
Hírek

Innovatív intelligencia

Mesterséges intelligenciával vezérelt adatplatformot tervez a Hankook a felhő- és szoftverspecialista Amazon Web Services és Snowflake vállalatokkal együttműködve.

Nem éri be akármivel
Hírek

Nem éri be akármivel

Gyárilag Hankook prémiumabroncsokkal is készül a Volkswagen ID. Buzz, ami egy teljesen új, különleges változatot is életre hívott a koreai márka kínálatában.