Hirdetés:

Engedélyezték az Osram legelső, kifejezetten haszonjárművek számára tervezett LED-technikájú, 24 voltos, hatezer kelvin színhőmérsékletű fényforrását.

A hagyományos izzóknál akár 230 százalékkal nagyobb fényerőt biztosító, a szembejövőket pedig ötven százalékkal kevésbé vakító és ötszörös élettartammal kecsegtető H7 LED egyelőre csupán az oroszlános gyártó néhány típusában helyettesítheti az elavult viharlámpákat. Mégpedig az ezredforduló után gyártott MAN TGA, TGS, TGX, TGL, valamint a 2007-től napvilágra gördült TGS, TGX és TGL típusokban szolgáltathat szinte nappali fényt. Vigyázat! Habár Európa-szerte sok országban jóváhagyták már, hazánkban az eredeti izzószállasok helyére utólagosan szerelhető LED fényforrások használata továbbra is tilos a közúti közlekedésben. Sajnos ezen az sem változtat, ha magunknál tartjuk az európai típusjóváhagyást. Ez bosszantó, hiszen az Európai Uniós együttműködésnek többek között az lehetne a hatalmas előnye, hogy egyetemlegesen minden ország elfogadja azokat a termékeket, amiket valamelyik tagország már engedélyezett.

Toyota kishaszonjárművek újdonságai: Ütőképes csapat
Bemutató

Toyota kishaszonjárművek újdonságai: Ütőképes csapat

Alaposan megújult és egyben kiteljesedett a Toyota kishaszonjárművek európai kínálata. A ráncfelvarrást kapott Proace City és Proace, valamint a hibridesített Hilux mellett ugyanis új típusként megjelent a legnagyobb kategóriát képviselő Proace Max.

Jeep Gladiator Rubicon High Top Concept: Húsvéti gladiátor
Pihenőidő

Jeep Gladiator Rubicon High Top Concept: Húsvéti gladiátor

Bele kell törődnünk, hogy mai rohanó világunkban minden változik körülöttünk. Csupán az elmúlást és az immár 58. alkalommal életre hívott húsvéti Jeep-szafarit nevezhetjük állandó eseménynek az életünkben. Lássuk, mit hozott idén Moab nyuszija!

Viharfelhők az autóipar egén
Háttér

Viharfelhők az autóipar egén

Ha valaki csak úgy autószerető érdeklődőként belecsöppent volna az első Budapest Automotive Summit előadás folyamába, valószínűleg gyorsan pánikba is esik. Abból ugyanis a laikus számára is gyorsan egyértelművé vált: most épp minden átalakul.

Fogmaker automatikus tűzoltórendszer: Automatikus életmentő
Technika

Fogmaker automatikus tűzoltórendszer: Automatikus életmentő

Évente 10-15 autóbuszt megment itthon a pusztító lángoktól a Fogmaker tűzoltórendszere. Döntő részben a belső égésű motor környékén kap valami lángra, ez ellen hatékonyan véd több mint 2500 hazai buszt a svéd megoldás.

Új Renault Master: Mesteri megújulás
Bemutató

Új Renault Master: Mesteri megújulás

Nevéhez illően mesteri megújuláson esett át a Renault Master. Most bemutatott negyedik generációja ugyanis számos tekintetben példaértékű újításokat vonultat fel az alternatív hajtási megoldásoktól a digitalizáción át a raktér kialakításáig.

Itt elmondhatod a véleményedet!