Hirdetés:

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Continental és Aurora önvezető haszonjárművek technológiájára irányuló együttműködése.

Végéhez közeledik a világ legelső skálázható, önvezető teherautók számára kialakított rendszerének, a négyes szintű önvezetést lehetővé tévő Aurora Driver hardverjének és redundáns rendszerének fejlesztése. Utóbbi garantálja, hogy a jármű esetleges meghibásodása esetén is működőképesek maradjanak az olyan kritikus funkciók, mint a kormányzás, valamint fékezés. Ez egyúttal egy olyan második számítógépet is jelent, ami mindaddig a háttérben marad, amíg nem történik meghibásodás. Ekkor azonban szükség esetén átveszi az irányítást a főszámítógéptől. A Continental a sorozatgyártás kezdetét 2027-re tervezi, egyúttal nyilvánosságra hozta a következő esztendők ehhez szükséges teendőit is. Idén és jövőre a rendszer megépítése, valamint alapos tesztjei lesznek napirenden. A 2026–2027-ig terjedő időszakban elvégzik a legutolsó simításokat és elkezdik a sorozatgyártást, valamint az önvezető haszonjárművekbe integrálják az Aurora Driver rendszert.

Öntudatos alagutas
Hírek

Öntudatos alagutas

Kontinensünkön első alkalommal szorgoskodik alagutat is érintő fordában egy önvezető városi autóbusz.

ATLAS-L4 önvezető projekt: Irány az autópálya!
Technika

ATLAS-L4 önvezető projekt: Irány az autópálya!

Újabb mérföldkőhöz, új területre érkezett az ATLAS-L4 projekt, amelynek keretében lépésről-lépésre valósággá válhat a vezető nélküli teherautó. A projekt célja a logisztikai központok közötti ingázás automatizálásával enyhíteni az ágazat kihívásait.

Önvezető Volvo FH bányateherautók: A fiúk a bányában dolgoznak
Technika

Önvezető Volvo FH bányateherautók: A fiúk a bányában dolgoznak

Hetedhét országon túl, az üveghegyeken is túl, de az Óperenciás-tengeren innen fekszik az a pompás kőfejtő, ahol legendásan fáradhatatlan bányászok szorgoskodnak. Heten vannak, mint a gonoszok, a mesterlövészek és a törpék Hófehérke szoknyája körül.

Önműködő transzferjárat
Hírek

Önműködő transzferjárat

Teljesen elektromos, vezető nélküli ingajárati modult szeretne piacra dobni a Schaeffler és a VDL Groep. Ahogy manapság sokan, úgy ők is ebben látják a jövő lokális mobilitását.

Citroën tanulmányjárművek: A jövő kapszulái
Pihenőidő

Citroën tanulmányjárművek: A jövő kapszulái

Három új kapszulát mutatott be a Citroën az önvezető gördeszkás alapjukhoz, amellyel a városi közlekedés minőségét szeretnék javítani a jövőben. Merész elgondolások keltek életre a Sanghaji Autószalonon.