Hirdetés:

Mindig talál újítási lehetőségeket a Knorr-Bremse a hagyományos hajtású haszonjárművek légfékrendszerei terén, miközben az elektromos járművekre összpontosító innovációs részlege, az eCubator is egyre több újdonságot mutat fel.

Nem érkezett szűkmarkúan a Knorr-Bremse stábja Brüsszelbe a 2023-as Busworld buszkiállításra októberben. Először is itt mutatta be a szakmai nagyközönségnek a moduláris, méretezhető fékvezérlő rendszerét (GSBC – Global Scalable Brake Control). Ennek a jövő követelményeire felkészített fékvezérlési platformnak a lényege, hogy moduláris felépítésének köszönhetően jelentősen csökkenti a járművekben használt fékalkatrészek számát. Ezáltal egyszerűbbé tehetők a fékrendszerek, vagyis mérsékelhető a tömegük, valamint a beépítési költségeik. A GSBC természetesen a legkorszerűbb vezetéstámogató rendszerekkel is együttműködhet, valamint a magas szinten automatizált vezetéssel is kompatibilis, például magától aktiválja a fékeket a megállókban az ajtók kinyitásakor. Az elektromos buszoknál pedig optimalizálja a rekuperációt lassítások, illetve fékezések során a nagyobb hatótávolság és a kisebb fékkopás érdekében.

A Knorr-Bremse emellett a Synact moduláris tárcsafékcsaládot is kiállította Brüsszelben. Ez 48 kilogrammal – vagyis közel egy utasnyival – csökkenti az autóbuszok saját tömegét, míg az aktív féknyeregkioldás (Active Caliper Release, ACR) által akár egy százalékkal is mérsékelheti a buszok tüzelőanyag-fogyasztását. Ezáltal jelenleg ez az egyik legenergiahatékonyabb sűrített levegős tárcsafékrendszer a piacon. Minimális zaj- és rezgésszintjével a Synact elektromos járművekhez is kiválóan megfelel.

Szintén a Busworld kiállításon mutatta be a gyártó az új iTPMS abroncsnyomás-figyelő rendszert, valamint az utólagosan felszerelhető ProFleet Assist+ Gen 2 oldalsó holttérfigyelőt és ráfutásos ütközésre figyelmeztetőt. Az elektrohidraulikus AHPS kormánymű pedig sebességfüggő rásegítéssel, aktív sávtartással és aktív kormány-visszatérítéssel fokozza a biztonságot és a vezetési kényelmet a városi buszoknál gyakori kis sebességtartományban is. A Knorr-Bremse továbbá egy villanymotorral hajtott csavarkompresszorral működő levegősűrítőt is kiállított, amely minimális zaj- és rezgésszintjével, hatékonyságával és megbízhatóságával tűnik ki, így kifejezetten ideális elektromos városi buszokba. Természetesen ez a berendezés az intelligens vezérlésű sűrített levegős rendszerbe (iAPU) is jól integrálható.

A 2020-ban létrehozott eCubator innovációs részlegen mintegy hatvan e-mobilitási szakember fejleszt innovatív és intelligens megoldásokat elektromos hajtású haszonjárművekhez. Ráadásul nemcsak a Knorr-Bremse hagyományos működési terepein, hanem az elektromos járművekhez kötődő új területeken is, ami kiváló lehetőségeket nyújt a növekedésre. Az eCubator fejlesztői rendszerszemléletű megközelítéssel tekintenek a levegőellátó és a fékvezérlő berendezésekre. Ezáltal optimális megoldásokat adhatnak az elektromos járműveknél a rekuperációra és az energiahatékony üzemelésre. Például a vállalat legújabb elektromos hajtású levegősűrítői teherautónként akár évente 0,3 tonnával is csökkenthetik a szén-dioxid-kibocsátást. Míg más innovatív megoldásaik kompakt kialakításukkal helyet szabadítanak fel a tengelyek körül például a villanymotor vagy az akkumulátorcsomag számára. Mindebből jól látszik, hogy a Knorr-Bremse féktelenül fejleszti a haszonjárművek fékrendszereit, egyre nagyobb hangsúlyt fektetve az elektromos járművek követelményeire.

Fellélegeznek
Hírek

Fellélegeznek

Szolgálatba állt az ezredik elektromos autóbusz Londonban, egy Wrightbus StreetDeck Electroliner.

Buszvezetők elleni erőszak: Veszélyes üzem
Háttér

Buszvezetők elleni erőszak: Veszélyes üzem

Jól jellemzi zaklatott világunkat és feszült mindennapjainkat, hogy határozottan megemelkedett az autóbusz-vezetők ellen irányuló erőszakos cselekmények száma az elmúlt évek során. A Volánbusz felméréssel igyekezett az okokat feltárni.

Gyalogos- és kerékpáros-balesetek: Figyeljünk a védtelenekre!
Háttér

Gyalogos- és kerékpáros-balesetek: Figyeljünk a védtelenekre!

Berzai Zsolt rendőr alezredes, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) főtitkára a gyalogos- és kerékpáros-közlekedés biztonságának alakulásáról számol be. Haszonjárművel lakott területen közlekedve bizony egy pillanatra sem lankadhat figyelmünk!

Fenntartható hitvallás
Hírek

Fenntartható hitvallás

Hazánk vezető buszgyártója, a Kravtex-Kühne Csoporthoz tartozó Credobus egy nemzetközi összehasonlításban is a legkönnyebbek és leghatékonyabbak közé tartozó elektromos autóbuszcsaládot prezentál idén.

Klímacélok megvalósíthatósága: Beszéljünk zöldségeket!
Zöld jövő

Klímacélok megvalósíthatósága: Beszéljünk zöldségeket!

Csak egyetlen eleme a klímavédelmi kirakósnak a jármű. Egyértelmű szabályok, a gyártását és üzemeltetését elősegítő gazdaságpolitika, a használatát lehetővé tévő infrastruktúra nélkül kérdéses az akkumulátoros vagy üzemanyagcellás haszonjárművek sikere.

Itt elmondhatod a véleményedet!