Hirdetés:

Húszesztendős a NEOPLAN Tourliner! A prémiumgyártó röviddel azután mutatta be legújabb belépőmodelljét, miután az MAN égisze alá került. Így egyben ez a típus az oroszlános platformra egyik legelsőként ültetett NEOPLAN autóbusz.

Húsz évvel ezelőtt az egy esztendővel korábban megújult MAN Lion’s Coach műszaki alapjaira építkeztek. A vadonatúj Tourliner alulról egészítette ki a NEOPLAN Starliner, Cityliner és Skyliner prémiumbuszokból álló kínálatot, és az Euroliner utódjának szánták. Bemutatása óta 3850 példánya talált gazdára, ennek kétharmada a kéttengelyes, tizenkét méteres változatból. Azóta már a Tourliner második generációja szeli az utakat, amelynek két- és háromtengelyes, valamint 12,1–13,9 méteres hosszúságú változataiból válogathatnak az ügyfelek. Most varrják el az utolsó szálakat a Tourliner szarkalábain, a műszakilag felfrissített változatot október első felében a brüsszeli Busworld 2023 kiállításon prezentálja a gyártó. Így 2025-ben a NEOPLAN belépőszintű távolsági busza is méltóképpen ünnepelheti a márka kilencvenesztendős jubileumát.

A NEOPLAN Tourliner első generációja 2003-ban állt szolgálatba, utódja a 2016-os IAA haszonjármű-kiállításon mutatkozott be

ZF EcoLife CoachLine: Megváltja a helyét
Technika

ZF EcoLife CoachLine: Megváltja a helyét

Amilyen észrevehetetlenül kapcsolja a fokozatokat, olyan egyértelműen váltja be az ígéreteit a távolsági buszokhoz tervezett ZF EcoLife CoachLine. Az új automatikus egység oroszlánrészt játszott a Coach of the Year 2022 díj kapcsán a zsűri ítéletében.

50 éves a NEOPLAN Cityliner: Emelt szintű divatdiktátor
Történelem

50 éves a NEOPLAN Cityliner: Emelt szintű divatdiktátor

Fél évszázada mutatott új irányt a NEOPLAN formabontó típusa a turistabuszok világában. A szokatlanul magas karosszériával és futurisztikus kialakítással érkező Cityliner sikere egy csapásra kikövezte a modern városnéző járművek jövőjét.

Coach of the Year 2022: Megvan a győztes!
Hírek

Coach of the Year 2022: Megvan a győztes!

Hétfőn még sejtelmesen megkérdeztük, hogy melyiket válasszuk, pedig már tudtuk a választ. No, nem az életről, a világmindenségről és mindenről szóló kérdésre, hanem arra, hogy melyik autóbusz érdemes a Coach of the Year 2022 címre.

Coach Euro Test 2021 : Melyiket válasszam?
Teszt

Coach Euro Test 2021 : Melyiket válasszam?

Bled, a települést körülölelő hegyek és a tó egyértelműen Szlovénia turistaparadicsoma. Jobb helyszínt nem is találhattunk volna az International Bus & Coach of the Year komoly versenyének – és egyúttal az autóbusz ünnepének.

Közös lendülettel
Hírek

Közös lendülettel

Összefogtak a nagyok az európai villanyteherautók elterjedésének megkönnyítésére.

Korszerű kamerás segédrendszerek: Mindent a szemnek
Technika

Korszerű kamerás segédrendszerek: Mindent a szemnek

Nem szemfényvesztés, valóban átlátszó az utánfutó. No persze nem így kívülről, hanem csak a vezető képernyőjén. Azonban számára így tűnik, hiszen a korszerű kamerás rendszerek minden titkot felfednek a jármű környezetében!