Hirdetés:

Nagy szavakból nincs hiány, hiszen népszerűnek és erősnek is tartja új járművét az utólagos átalakításokat kínáló Heero.

Saját bevallásuk szerint elkápráztatta a NUFAM 2023, Németország legnagyobb haszonjármű-kiállításának látogatóit a Heero E-Transporter. Az E-Works Mobility GmbH. egyenesen Germánia legerősebb elektromos kishaszonjárművének kiáltotta ki az általa villamosított Mercedes-Benz Sprinter furgont. Ismereteink szerint erre a címre a 198 kilowattos Ford E-Transit azért esélyesebb. Kétségtelen, hogy az ötszáz kilométeres hatótáv, a 3,5 vagy 5,5 tonnás össztömeg, valamint a kivitel függvényében 3,5 tonnás vontatási képesség kecsegtető. Ám a 180 kilowattos teljesítménye azért elmarad a kékoválos konkurenciától. Állításuk szerint a teljes egészében Németországban tervezett átalakítókészletükkel, München mellett gyártott E-Transporter modellek minősége és paraméterei minimum egyenértékűek a tömeggyártók termékeivel, mégis kiemelkedő ár-érték aránnyal büszkélkedhetnek. A gazdag alapfelszereltség ellenére a konkurencia belépőmodelljeinek vételára alatt tudtak maradni húsz százalékkal. Ezt részben úgy érték el, hogy felépítménytől függetlenül minden Heero ugyanazt az elektromos hajtásláncot és akkumulátorcsomagot kapja. Mivel az alapot jó állapotú használt, dízelmotoros Sprinter modellek szolgálják, ezért egyúttal a körforgásos gazdaság felé is tesznek egy fontos lépést.

Kindred Chevy 3100 Pick-up Truck: Drágán add az életed!
Pihenőidő

Kindred Chevy 3100 Pick-up Truck: Drágán add az életed!

Veterán járművekkel közlekedni sokunk számára életforma, míg másoknak csupán kényszerűség. Azonban, ahogy a macska sem foghat egyszerre künn s bent egeret, úgy az aggastyánok éltetése is bizonyos lemondásokkal jár. Biztosan így kell lennie?

Ford SuperVan 4.2: Gyorshegymászó
Motorsport

Ford SuperVan 4.2: Gyorshegymászó

Ahogy a krétás mancsú kétlábúaknak, úgy a négykerekűek számára is tartanak hegymászó versenyt. A Ford tavaly egy SuperVan 4.2 hiperfurgonnal állt rajthoz a legendás Pikes Peak felfutón, az ideire pedig egy szintén elektromos pickuppal készülnek.

Toyota kishaszonjárművek újdonságai: Ütőképes csapat
Bemutató

Toyota kishaszonjárművek újdonságai: Ütőképes csapat

Alaposan megújult és egyben kiteljesedett a Toyota kishaszonjárművek európai kínálata. A ráncfelvarrást kapott Proace City és Proace, valamint a hibridesített Hilux mellett ugyanis új típusként megjelent a legnagyobb kategóriát képviselő Proace Max.

Jeep Gladiator Rubicon High Top Concept: Húsvéti gladiátor
Pihenőidő

Jeep Gladiator Rubicon High Top Concept: Húsvéti gladiátor

Bele kell törődnünk, hogy mai rohanó világunkban minden változik körülöttünk. Csupán az elmúlást és az immár 58. alkalommal életre hívott húsvéti Jeep-szafarit nevezhetjük állandó eseménynek az életünkben. Lássuk, mit hozott idén Moab nyuszija!

Új Renault Master: Mesteri megújulás
Bemutató

Új Renault Master: Mesteri megújulás

Nevéhez illően mesteri megújuláson esett át a Renault Master. Most bemutatott negyedik generációja ugyanis számos tekintetben példaértékű újításokat vonultat fel az alternatív hajtási megoldásoktól a digitalizáción át a raktér kialakításáig.

Citroën Traction Avant 11 Commerciale: Előre fogott lovak
Történelem

Citroën Traction Avant 11 Commerciale: Előre fogott lovak

Kilencven esztendővel ezelőtt, 1934-ben prezentálta Traction Avant modelljét a Citroën. Az előremutató önhordó szerkezetű, elsőkerék-hajtású konstrukció mai napig meghatározza a korszerű személyautókat, valamint kishaszonjárműveket.