Hirdetés:

Nagy szavakból nincs hiány, hiszen népszerűnek és erősnek is tartja új járművét az utólagos átalakításokat kínáló Heero.

Saját bevallásuk szerint elkápráztatta a NUFAM 2023, Németország legnagyobb haszonjármű-kiállításának látogatóit a Heero E-Transporter. Az E-Works Mobility GmbH. egyenesen Germánia legerősebb elektromos kishaszonjárművének kiáltotta ki az általa villamosított Mercedes-Benz Sprinter furgont. Ismereteink szerint erre a címre a 198 kilowattos Ford E-Transit azért esélyesebb. Kétségtelen, hogy az ötszáz kilométeres hatótáv, a 3,5 vagy 5,5 tonnás össztömeg, valamint a kivitel függvényében 3,5 tonnás vontatási képesség kecsegtető. Ám a 180 kilowattos teljesítménye azért elmarad a kékoválos konkurenciától. Állításuk szerint a teljes egészében Németországban tervezett átalakítókészletükkel, München mellett gyártott E-Transporter modellek minősége és paraméterei minimum egyenértékűek a tömeggyártók termékeivel, mégis kiemelkedő ár-érték aránnyal büszkélkedhetnek. A gazdag alapfelszereltség ellenére a konkurencia belépőmodelljeinek vételára alatt tudtak maradni húsz százalékkal. Ezt részben úgy érték el, hogy felépítménytől függetlenül minden Heero ugyanazt az elektromos hajtásláncot és akkumulátorcsomagot kapja. Mivel az alapot jó állapotú használt, dízelmotoros Sprinter modellek szolgálják, ezért egyúttal a körforgásos gazdaság felé is tesznek egy fontos lépést.

B-ON Pelkan: Futurisztikus varázsdoboz négy keréken
Zöld jövő

B-ON Pelkan: Futurisztikus varázsdoboz négy keréken

Íme, a német postások egyedi elektromos kishaszonjárművének szellemi utódja, a B-ON Pelkan. Raktérkialakítása igazi úttörőnek számít, ugyanis a gyártó saját fejlesztésű, intelligens csomagadagolója hihetetlen időmegtakarítást eredményez használójának.

Haszonjárművek baleseti statisztikái: Egy pillanat műve
Háttér

Haszonjárművek baleseti statisztikái: Egy pillanat műve

Visszafordíthatatlan károkat okoznak a halálos közúti balesetek világszerte. A legfrissebb uniós statisztikák szerint a többségük kedvező látási viszonyok közepette, országúton és még csak nem is kereszteződések sűrűjében következik be.

MAN TGE Next Level: Szintet lépett!
Bemutató

MAN TGE Next Level: Szintet lépett!

Alapfelszereltségként olyan kényelmi és biztonsági felszerelésekkel gördül ki a gyárkapun a megújult MAN TGE, amire korábban felár ellenében is csupán értetlen ábrázattal és közönyös fejcsóválással reagáltak volna az újtehergépjármű-értékesítő kollégák.

Fokozatváltás
Hírek

Fokozatváltás

Automatikusan azt gondolhatnánk, hogy feljebb, vagyis magasabb fokozatba kapcsolt a Fiat az új Ducato kishaszonjárművel. Hiszen immár egy nyolcfokozatú automatikus sebességváltóval is elérhető.

Nissan Hardbody: Keménykötésű kaliforniai
Történelem

Nissan Hardbody: Keménykötésű kaliforniai

Habár Amerika nem a visszafogott, észszerű méretű járművek hazája, mégis távolról is jól látható sikert könyvelhetett el a Nissan az ottani mércével kompaktnak számító Hardbody pickuppal.

Toyota Tacoma 2024: Trónörökös
Pihenőidő

Toyota Tacoma 2024: Trónörökös

Immár tizennyolc esztendeje bitorolja töretlenül a közepes méretosztályú pickupok piacát a Tengerentúlon. Habár a legújabb, negyedik generációját is Amerikában tervezték, mégis japánabb a felkelő napnál. Mi lehet ez? Természetesen a Toyota Tacoma!