Hirdetés:

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a gazdaságos és biztonságos fuvarozás kulcsa nem más, mint a gépkocsivezető. Ezért egyre többen fektetnek nagy hangsúlyt a továbbképzésükre. Ám legalább ennyire fontos folyamatosan ösztönözni is őket.

Jó pap holtig tanul – tartja a mondás. Különösen igaz ez a teherautó-vezetőkre. Hiszen hiába tekeri a kormányt valaki évtizedek óta és több millió kilométeren át, nem biztos, hogy a leghatékonyabb stílus vált számára mindennapos rutinná. Ezenkívül a járműtechnika rohamosan fejlődik, évről évre teljesen új vezetéstámogató rendszerek, korszerű funkciók és műszaki megoldások jelennek meg a tehergépkocsikban. Ám mit sem érnek, ha a sofőrök nem vagy nem megfelelően használják ezeket. Egy mai teherautót sok tekintetben egészen máshogy kell vezetni, mint a húsz évvel ezelőtti társait. Elengedhetetlen tehát a járművezetők rendszeres elméleti és gyakorlati továbbképzése, hogy lépést tartsanak a műszaki fejlődéssel és a lehető legjobban kiaknázhassák a korszerű haszongépjárművek képességeit. Ez a tüzelőanyag-fogyasztáson túlmenően a karbantartási költségeket, a töréskárokat és az állásidőt is csökkenti. Korántsem elegendő azonban az alkalmanként megtartott oktatás, hiszen folyamatos visszajelzés és megfelelő ösztönzés hiányában könnyen visszatérhetnek a korábbi vezetési szokások.

„Száz kilométerenként csupán egyetlen liter gázolajat megtakarítva évente közel egymillió forinttal csökkenthető egy távolsági teherautó tüzelőanyag-számlája. Be kell látni, hogy a takarékos vezetés elvárása nem a sofőr elleni támadás, hanem a fenntartható üzemelés záloga, valamint mindkét fél – és a bolygónk – érdeke”

A Volvo Trucks szakemberei számos fuvarozóvállalat gyakorlatának tüzetes megvizsgálásával összegyűjtötték a járművezetők sikeres motiválásának eszközeit. Az egyik legfontosabb az erős csapatszellem kialakítása. Nem elég a gazdaságos vezetés kérdését csupán az oktatókra és a járművezetőkre bízni, a cégvezetésnek is aktívan ki kell vennie a részét ebből a folyamatból. A legjobb, ha már a fogyasztáscsökkentési célok és módszerek meghatározásába bevonják a gépkocsivezetőket. Ezáltal ők is felelősnek érezhetik magukat a fejlődésért. Majd az irányítóknak célszerű folyamatosan nyomon követni az egyes sofőrök teljesítményét, rendszeresen visszajelzést adni nekik erről, szükség esetén pedig személyre szabott tanácsokkal segíteni a hatékonyságuk javítását.

Jelentősen hozzájárul az eredmények hosszú távú javulásához és a járművezetők fejlődéséhez, ha a munkájuk során bármikor ellenőrizhetik a saját teljesítményüket a telematikai rendszeren keresztül, akár egy okostelefonos alkalmazás felületén

Tanácsos nem egymáshoz hasonlítani a járművezetők teljesítményét, hanem mindenkinek a saját fejlődését figyelemmel kísérni és támogatni. Fontos továbbá, hogy az eredmények nyomon követése következetes, illetve átlátható legyen, és a gépkocsivezetők saját maguk is bármikor ellenőrizhessék a kulcsfontosságú teljesítménymutatóikat. Legtöbb esetben persze valamilyen ösztönzőrendszer is elkel a sikerhez. Sok cégnél a leghatékonyabban vezető sofőröket megjutalmazzák, ám ez esetben fennáll annak a veszélye, hogy ez tényleg csak a legjobbakat motiválja, a gyengébben teljesítőket nem. A büntetéssel pedig óvatosan kell bánni a mai sofőrhiányos időkben, hiszen ez könnyen eltaszíthatja a munkaerőt a vállalkozástól. A tapasztalatok szerint az egész állományra vonatkozó általános célok kitűzésével és a jutalmazás egyenlő elosztásával erősíthető a csapatszellem, ami együttműködésre és egymás segítésére ösztönzi a munkatársakat.

A gépi tanulás és a mesterséges intelligencia lehetővé teszi olyan külső tényezők figyelembevételét is az értékeléshez, illetve a tréningezéshez, mint például az időjárási, domborzati vagy forgalmi viszonyok

A járművezetői teljesítmény nyomon követését és kiértékelését pedig egyre könnyebbé, illetve pontosabbá teszik a napról napra fejlődő telematikai, valamint adatelemző rendszerek. A gépi tanulás, a mesterséges intelligencia segítségével pedig még több adatot lehet figyelembe venni az időjárástól a domborzati és forgalmi viszonyokon át a jármű specifikációjáig. Továbbá még jobban személyre szabható a sofőrök folyamatos tréningezése, akár valós idejű visszajelzéseken és tanácsokon keresztül is. Ilyen esetben fontos, hogy a járművezetők mindig a megfelelő időben, csak a szükséges mennyiségű és az adott helyzetben lényeges információt kapják. Sőt, a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia révén a manapság még jellemzően utólagos visszacsatoláson alapuló valós idejű tréningezés átalakulhat megelőző jellegűvé. A tüzelőanyag-hatékony vezetés elérése egy teljes flottára vonatkozóan tehát nem egy rövid távú vagy egyszeri intézkedés eredménye, hanem egy folyamatos utazás. Már csak azért is, mert az oktatási módszerek is napról napra intelligensebbé válnak a műszaki fejlődéssel.

Teherautók a városi forgalomban: Javuló kilátások
Háttér

Teherautók a városi forgalomban: Javuló kilátások

Habár a segédrendszerek egyre éberebbek és az előírások is szigorodnak, baleset-megelőzés szempontjából még mindig a járművezetőre hárul a legnagyobb felelősség. Legyünk figyelmesek, óvatosak és előzékenyek!

Tudatos életmód a volán mögött: A fitt sofőr jó sofőr
Háttér

Tudatos életmód a volán mögött: A fitt sofőr jó sofőr

Sok a pocakos kamionos, némelyiküknek a fülkébe való feljutás is kihívás. A kívülállók szerint „csak” esznek, alszanak és vezetnek. Létezik másik út is, csak akarni kell! Követendő példákat mutatunk, remélve, hogy néhányan kedvet kapnaka változtatásra.

Szigorodó biztonsági követelmények: Mindannyiunkért!
Technika

Szigorodó biztonsági követelmények: Mindannyiunkért!

Legkésőbb jövő nyártól kicsit nyugodtabban alhatunk. De nem vezetés közben! Ugyanis 2024 júliusától minden újonnan forgalomba helyezett haszonjárműnek teljesítenie kell a szigorúbb általános járműbiztonsági rendelet előírásait.

Biztonságtudatosság: Egy életed van…
Háttér

Biztonságtudatosság: Egy életed van…

Ki mint használja övét, úgy viselkedik az úton. A témát körüljáró tanulmány egy másik meghökkentő következtetésre is jutott: bizonyítottan felülreprezentáltak a biztonsági övet nem viselők a közlekedési balesetek halálos áldozatai között.

Sofőrhiány: Ki vezet holnap?
Háttér

Sofőrhiány: Ki vezet holnap?

Állunk a megállóban és várjuk a buszt. Várjuk, várjuk, de nem jön. Akárcsak a csomagot, amit messze földről rendeltünk és már állítólag úton van felénk. Sajnos nem jók a kilátások, több vezető kellene mind a buszokra, mind a teherautókra.

Itt elmondhatod a véleményedet!