Hirdetés:

Napjában több tucatszor állnak meg a hűtött rakterű városi kiszállítójárművek. Ám a hagyományos hűtőaggregátok ilyenkor nem üzemelnek, ezért pöfög tovább a motor vagy megromlik az áru. Erre kínál gazdaságos és zöld megoldást a Thermo King.

Teljesen elektromos hűtőberendezés a Thermo King E-200, vagyis ez a dízelmotortól függetlenül üzemel – beépítésekor csak áram alá kell helyezni és már működik is. Intelligens energiamenedzsmentje figyeli az aktuális energiaigényeket, ám a rendelkezésre álló teljesítményt is. Változtatható sebességű kompresszora minimálisra csökkenti a fogyasztást, valamint opcionálisan természetesen telematikai képeségekkel is felvértezhető. A különböző változatai a kívánt raktérhőmérséklettől függően 4-14 légköbmétert hűthetnek vagy fűthetnek. Akár két különböző hőmérsékletű raktérrész mikroklímájának megőrzésére alkalmas, és értelemszerűen elektromos járművekhez is ideális.

Ám az igazán nagy tudása, hogy a hűtőegység képes a Mercedes-Benz Sprinter kiegészítő akkumulátorairól működni, így egy áruátadás során, álló motor mellett is biztosítja az áru frissességéhez elengedhetetlen hűvös környezetet. Sőt, a városi fuvarok során még a kiszállítási címeknél is gyakoribb piros lámpáknál is elengedhetetlen. Hiába állította meg a dízelmotort a stop-start rendszer, a hűtőberendezés szorgalmasan dolgozik továbbra is! Mivel nem kell üresjáraton pöfögnie a motornak, így érzékenyebb területekre is behajthat, és a zajkibocsátási előírásoknak is könnyebben megfelel, vagyis éjjel is végezheti küldetését.