Hirdetés:

Elsősorban elektronikai eszközöknél szokhattuk meg az úgynevezett újracsomagolt termékek jelenlétét. Ezekhez az ellenőrzött gépekhez hasonló módon kínál teherautókat a Renault Trucks is.

Ilyen speciális tehergépjárművet vett át a közelmúltban a Csiszár és Csiszár Kft., a limitált kiadású használt vontatóból ez az első, amelyet Magyarországon értékesítettek. A 353 kilowatt (480 lóerő) teljesítményű Renault T 01 Racing vontató garanciával védett hajtáslánccal, új gumiabroncsokkal és egyedi dekorációval vág neki második életének. A szállítmányozással foglalkozó család legifjabb generációját képviselő tulajdonos elmondta, hogy elsősorban belföldi fuvarfeladatok várnak a járműre. „Legtöbbször murvát szállítunk majd vele, de felépítéséből adódóan egyéb feladatok során is számolunk ezzel a különleges vontatóval” – mondta a céget képviselő és a járművet vezető Csiszár Martin.

A vállalkozás olcsó munkaeszközt keresett, de végül igazi zászlóshajót vásárolt. A T01 Racing sorozatból mindössze három darab készül egy hónapban a Renault Trucks üzemében. A cég tavaly már vásárolt egy másik Renault teherautót, amiben ugyan nem a 13 literes erőforrás volt, de beváltotta a hozzáfűzött reményeket. A mostani, Franciaországból származó vontató alig több mint 350 000 kilométert futott első tulajdonosánál. Ezt követően a gyári szakemberek ellenőrizték a hajtáslánc elemeit és cserélték a szükséges alkatrészeket. A folyamat végén a jármű megkapta a különleges sorozat kiegészítőit és egyedi dekorációs elemeit. A leendő tulajdonosok számára a legnagyobb versenyelőnyt az egyéves hajtáslánc garancia jelenti, amely vonatkozik a motorra, a sebességváltóra, a meghajtott hídra és az AdBlue-rendszerre is.

A Renault Trucks különösen nagy hangsúlyt fektet a használt járművekre. A speciális programok lehetőséget biztosítanak a vontatók utólagos átalakítására. Így jóval olcsóbban előállíthatók felépítményezhető alvázas teherautók, valamint normál, illetve mega kapcsolási magasságú vontatók is. Úgy tűnik, mindez jó hatással van a piaci pozícióikra is, hiszen a hazai értékesítések kapcsán pozitív hírekkel szolgált a Renault Trucks magyarországi importőre. A cég úgy számol, hogy a megnövekedett igény tartós lesz majd ezen a téren, így továbbra is kiemelten kezelik ezt a területet.

Renault Trucks T P-Road és X-Road: Továbbképzés ambiciózus teherautóknak

Bár tulajdonost többször cserélnek a haszonjárművek az idők folyamán, szinte mindegyik az eredeti küldetését tölti be egész szolgálata során. Azonban a Renault Trucks egyik üzemében új életcélt, új hivatást adnak a vontatóknak!

Itt elmondhatod a véleményedet!