Újabb fontos állomásához érkezett az ITK Holding Zrt. fejlődése, ugyanis október 12-én ünnepélyes keretek között letette új beruházásának alapkövét, valamint bemutatta a Mercedes-Benz REFORM-S School iskolabuszt.
Hirdetés:

Az építkezés eredményeként háromezer négyzetméterrel bővül majd a karosszériaüzem, valamint kétezer négyzetméterrel az egyéb beépített terület. Ez a megvalósulási szakaszban lévő projektek, valamint az előkészítés alatt álló sorozatgyártási célok miatt vált szükségessé. Az alapkőletétellel párhuzamosan az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. bemutatta a tervezett, 14 típusból álló autóbusz-családjának legújabb típusát. A Mercedes-Benz Sprinter alapjaira fejlesztett és gyártott, de egyedi kialakítású iskolabusz, a REFORM-S School jelentős hazai hozzáadott értékkel és korszerű felszereltséggel érkezik a piacra. Vezetéstámogató eszközei között az adaptív sebességtartó automatika, az aktív sávtartó, az oldalsó holttérfigyelő, a közlekedésitábla-felismerő, az éberségfigyelő, az oldalszélsegéd, az elhaladó járművekre kiszálláskor figyelmeztető funkció és a 360 fokos kamerarendszer is megtalálható.

 -

Sőt, az ITK Holding Zrt. másik leányvállalata által fejlesztett online rendszer folyamatosan információkkal látja el a szülőket az utazással kapcsolatosan például arról, hogy merre jár a busz, milyen annak a műszaki állapota, illetve gyermekük mikor szállt fel a buszra vagy mikor szállt le arról. A szoftver a pedagógusoknak is segítséget nyújt az utaslista vezetésében, vészhelyzet esetén pedig segítséget lehet kérni a rendszeren keresztül. Az iskolabusz bemutatója kapcsán az is elhangzott, hogy az Inter Traction Electrics Kft. VanPartner minősítését kapott, így a cégcsoport már Mercedes-Benz kishaszonjárműveket is építhet. Mindemellett az ITK Holding Zrt. együttműködési megállapodást írt alá a Debreceni Szakképzési Centrummal és a Berettyóújfalui Szakképzési Centrummal, elősegítve a jövő műszaki szakembereinek valós körülmények közötti képzését.