Dupla magyar győzelem született a hétvégén a Kamion Európa-bajnokság idei negyedik versenyhétvégéjén a Slovakia Ringen. A tankpool24 csapat színeiben versenyző Kiss Norbi szombaton és vasárnap is a dobogó legfelső fokára állhatott.
Hirdetés:

Most először látogatott a Kamion Európa-bajnokság a közel hat kilométer hosszúságú Slovakia Ring versenypályára, amelyről egyértelműen kijelenthetjük, hogy magyar sikernek adott otthont. A korábbi versenyekkel ellentétben most sem a szakadó eső, sem a pályára került olajfolt nem jelentett zavaró tényezőt, így a versenyzők és a gépek izgalmas csatájának lehettek tanúi a nagy számban megjelent nézők. A szombati első futamon Kiss Norbi a legjobb idővel az első rajtrácsról indulva rajt-cél győzelmet aratott, ezzel megszerezte idei első aranyérmét. Persze Norbi pályaismeret terén a többi versenyzőhöz képest nagy előnnyel indul, hiszen korábban a túraautó-bajnokságon jó pár garnitúra gumiabroncsot elkoptatott itt. Az idei bajnokságot vezető cseh Adam Lacko a második, míg a tavalyi bajnok, Jochen Hahn a harmadik helyen végzett ebben a futamban.

 -

Mindkét versenynapot egy-egy futamgyőzelemmel zárta Kiss Norbi

A szombati második futamon szintén egy olyan versenyző vihette haza az aranyszínű trófeát, akinek ez az idei első győzelme. A dobogó legfelső fokára az MAN géppel versenyző spanyol Antonio Albacete állhatott fel. Kiss Norbi ebben a futamban tíz másodperces büntetőt kapott, miután a rajtnál túl gyorsan hajtott, így csak a nyolcadik helyen fejezte be a futamot.
Izgalmasan kezdődött a vasárnapi első futam is. Ugyan a címvédő, Jochen Hahn indult az első helyről, ám nem sokáig örülhetett vezető pozíciójának, mert ketten is megtámadták. A Hahn – Kiss – Albacete párbajból a magyar versenyző került ki győztesen, aki ettől kezdve magabiztosan autózott az élen, körről-körre növelve előnyét megszerezte a második győzelmét a hétvégén. Mondhatnánk azt, hogy vasárnap az utolsó futamon a férfiak lovagiasan átengedték a győzelmet a mezőny egyetlen hölgyversenyzőjének, ám ez így ebben a formában nem lenne igaz. Steffi Halm és MAN versenygépe jól megérdemelten szerezte meg az aranyszínű trófeát.

 -

A szezon negyedik versenyhétvégéje után még mindig a cseh Adam Lacko és Freightliner versenykamionja áll az első helyen. A bravúros hétvégi eredményeinek köszönhetően Kiss Norbi és Mercedes-Benz versenygépe feljött a második helyre, míg a címvédő Jochen Han és IVECO kamionja pár ponttal lemaradva a dobogó harmadik fokán várja a folytatást.
Aki élőben szeretné követni a verseny izgalmait, annak nem kell messzire utaznia, hiszen a szezon következő versenyhétvégéjén, augusztus 26-27-én a Hungaroringre látogatnak a csapatok.

Ranglista a negyedik versenyhétvége után, 2017
PozícióNévKamionNemzetiségPontszám
1Adam LackoFreightlinercseh182
2Kiss NorbertMercedes-Benzmagyar139
3Jochen HahnIVECOnémet135
4Stephanie HalmMANnémet133
5Antonio AlbaceteMANspanyol109
6Gerd KörberIVECOnémet78
7Sascha LenzMANnémet74
8José RodriguesMANportugál40
9André KursimMercedes-Benznémet35
10David VrseckyFreightlinercseh28