Teljesítmény tekintetében felfelé bővíti kínálatát a Volvo Trucks az FE típusnál. Az új FE 350 modell mellett hamarosan sűrített földgázzal üzemelő változat is piacra kerül.
Hirdetés:

Elnevezésének megfelelően 350 lóerő a Volvo FE 350 modellben dolgozó új erőforrás legnagyobb teljesítménye. Ehhez pedig 1400 newtonméter forgatónyomaték társul. Az eddig elsősorban városi és helyközi fuvarozásban népszerű FE ezzel a motorral és az új, akár kilenc tonna teherbírású első tengellyel immár komolyabb kihívásokkal is bátran szembenézhet. Annál is inkább, mert a nyolcliteres erőforrás az FE bármely fülkeváltozatához, 4×2, 6×2 és 6×4 hajtásképlettel egyaránt választható, akár 44 tonna legnagyobb megengedett szerelvényössztömegig.

 -

A kedvező károsanyag-kibocsátásán túl mutatós megjelenése miatt is kedvelt Volvo FE új motorjával immár nem csak városi áruterítőként lehet népszerű

Darus vagy hulladékszállító felépítményekhez éppúgy kiválóan alkalmas lehet a legerősebb Volvo FE, mint például pótkocsis szerelvényként. A D8K 350 Euro 6 erőforráshoz ráadásul az I-Shift automatizált váltó éppúgy választható, mint a Volvo teljesen automatikus egysége, így a vezetési komfortot sem érheti panasz. A júniustól már valamennyi Euro VI-os piacon rendelhető új erőforrás gyártása szeptemberben indul. Ekkor azonban nem csupán ezzel bővül az FE kínálata, hanem a gázüzemű 320 CNG modellel is, ugyancsak bármely fülketípussal párosítva. Az őszi megjelenésre időzítve pedig további FE-újdonságot is ígér a Volvo Trucks, erről azonban egyelőre nem árult el részleteket.

 -

Kiválóan teljesít szűk városi környezetben a Volvo FE, ősztől akár gázüzemű kivitelben is