Júniustól kapható a tengerentúlon az International márka friss RH típusú nehéz-teherautója. A megújulással érkező módosítások elsőre nem tűnnek számottevőnek, de nyilván odaát is tudják, hogy ami bevált, azon kár lenne változtatni.
Hirdetés:

Néhány apróság is elég a komfortosabb és gazdaságosabb közlekedéshez, így minden bizonnyal ennek jegyében újította meg RH típusú járműveit az USA, Kanada, Brazília és Mexikó piacán jelenlévő International márka. A klasszikus orrmotoros, „csőrös” felépítésű RH tehát a „győztes csapaton ne változtass” elv szellemében vált frissebbé, hogy még inkább megbízható, szerény karbantartásigényű társként szolgálja a fuvarozókat. A módosítások között említendő például az újragondolt kábelezés, a fülkébe telepített elosztódobozokkal, amelyek ily módon nincsenek kitéve az időjárás viszontagságainak. Ezenkívül valamennyi cserét, illetve karbantartást igénylő alkatrész elhelyezése is úgy módosult, hogy a beavatkozás gyorsabban történhessen, vagyis szervizeléskor minél kevesebb időt töltsön a jármű szolgálaton kívül.

 -

Háromféle belső kivitelben rendelhető a friss RH fülkéje, ez egy gazdagon felszerelt Diamond Black Cherry

Több alkatrész szervizperiódusa is nőtt a ritkább szervizlátogatás érdekében. Az új, egyetlen házban összefoglalt kipufogógáz-utánkezelő rendszer például 60 százalékkal kisebb és 40 százalékkal könnyebb elődjénél, ezzel is hozzájárulva a tömegcsökkenéshez. Szintén ezt a célt szolgálják az alumínium tüzelőanyagtartály-felfogatók, a márka saját fejlesztésű felfüggesztései és maga az A26 motor. A bevált MAN D26 erőforrásra épülő, 12,4 literes egység akár 450 lóerős kivitelben is elérhető, 2370 newtonméteres legnagyobb forgatónyomaték mellett. Ugyanakkor 270–320 kilogrammal könnyebb ez az erőforrás, mint egy hagyományos 15 literes dízelmotor. Kiemelkedő gazdaságossága mellett csendes járása is említésre méltó.

 -

A menetkomforthoz és a gazdaságossághoz egyaránt hozzájárul az áramvonalas fülkekialakítás is

A korszerű erőforrás tehát éppúgy komoly szerepet játszik a hatszázalékos tüzelőanyagfogyasztás-csökkenésben, mint a fülke mérsékeltebb zajterhelésében. A nap nagy részét a vezetőfülkében töltő kamionsofőrök életének megkönnyítése érdekében járművezető-továbbképzők bevonásával és a hivatásos vezetők véleménye, tapasztalatai alapján alakították ki az RH enteriőrjét. Ennek eredményeként például a légkürt kapcsolója visszakerült „eredeti” helyére, a vezetőajtó fölé. A frissített műszerfalról valamennyi lényeges információ könnyen és gyorsan leolvasható, beleértve a fejlett fedélzeti számítógép adatait is.

 -

Csőrös kialakítással is lehet könnyű a manőverezés, az RH esetében például 50 fokos szögben elforduló első kerekekkel

A megújulás jegyében módosították az oldalablakokat és a visszapillantó tükröket, a még jobb oldalirányú kilátás érdekében. Főleg szűk helyeken segíthet ez a manőverezésben, csakúgy, mint az akár 50 fokos szögben elforduló első kerekek.
A friss RH típus számos kivitelben elérhető majd, alacsony- és magastetős hálófülkével, megannyi változatban. Sőt, a biztonság fontosságát hangsúlyozandó, kategóriájában először alapáron kapja meg az RH a márka fejlett automatikus vészfékező rendszerét.

 -