Húsz százalékkal hosszabb élettartamú és a kemény városi követelményeknek jobban ellenálló buszabroncsot mutatott be a Continental.
Hirdetés:

Nincs könnyű dolga a városi autóbuszokra gumiabroncsokat gyártó vállalatoknak, ugyanis rendkívül magasak a követelmények ezekkel az abroncsokkal szemben. A belvárosi közlekedés során nagyobb igénybevételnek teszik ki a gumiabroncsokat, mint más felhasználási területek esetében. A sok fékezés, megállás, majd újraindulás, az útfelületek széles skálája és a megállókban a járdaszegély gyakori érintése kemény kihívás elé állítja az abroncsokat.
A német prémiummárka, a Continental új gumiabroncsa, a Conti Urban HA3 teljes mértékben megfelel ezeknek a követelményeknek. Az új gumiabroncsot a közepes méretű városi buszokra szánják 19,5 colos mérettől. A Conti Urban HA3 oldalfalát megerősítették, így ellenállóbb a buszmegállók járdaszegélyével szemben, ugyanis az érintkezés sokszor sajnos elkerülhetetlen. A futófelület kialakítása és a hozzá kifejlesztett gumikeverék akár húsz százalékkal növelheti az abroncs futásteljesítményét a regionális közlekedésben használt gumiabroncsokhoz képest. A mély lamellák biztosítják az optimális úttartást és tapadást még rendkívül nedves körülmények között is, garantálva az utasok kényelmét és biztonságát. A Conti Urban HA3 nevében olvasható A betű tanúskodik arról, hogy a busz mindegyik tengelyére felszerelhető az abroncs. Természetesen újrafutózható a felülete, amely kedvezően befolyásolja egy flotta fenntartásának költségeit. A gumik oldalfalán M+S jelzés is látható, tehát számos európai régióban egész évben használható.