Szeptember 21-én, a hannoveri IAA Haszonjármű-kiállítás első sajtónapjának estéjén ünnepélyes keretek között kiosztották a következő év haszonjárműveinek járó díjakat.
Hirdetés:

Első díjazottunk a vadonatúj Volkswagen Crafter, amely a 24 európai szakújságíróból álló zsűri szavazatai alapján 101 pontot szerzett – így megkapta a 2017-es Év Kishaszonjárműve címet. Második helyen a Citroën Jumpy/Peugeot Expert/Toyota Proace trió végzett 89 ponttal, a harmadik helyezést pedig az IVECO Daily Euro 6 kapta a Ford Transit Custom Euro 6 és a Hyundai H350 előtt. A 2017-es Év Tehergépkocsija díjjal a Scania vadonatúj generációjú teherautó-családja büszkélkedhet, amely 149 pontot kapott a 25 európai szakújságíró alkotta zsűritől. Másodikként az új IVECO Stralis XP/NP, míg harmadikként az OM 471 erőforrás legfrissebb változatával hajtott Mercedes-Benz Actros végzett.

 -

A 2017-es Év Tehergépkocsija díjjal a Scania vadonatúj generációjú teherautó-családja büszkélkedhet, amely 149 pontot kapott a zsűritől

Végül, de nem utolsósorban a 2017-es Év Autóbusza címmel a Solaris Urbino 12 Electric tisztán elektromos hajtású városi buszt tüntette ki a szakmai zsűri. Kihívói a szintén elektromos üzemű Van Hool Exqui.City 18, Ebusco 2.1, Irizar i2e és a sűrített földgázzal hajtott Mercedes-Benz Citaro NGT voltak.

 -

A 2017-es Év Autóbusza címmel a Solaris Urbino 12 Electric tisztán elektromos hajtású városi buszt tüntette ki a szakmai zsűri