Hirdetés:

Nagy szavakból nincs hiány, hiszen népszerűnek és erősnek is tartja új járművét az utólagos átalakításokat kínáló Heero.

Saját bevallásuk szerint elkápráztatta a NUFAM 2023, Németország legnagyobb haszonjármű-kiállításának látogatóit a Heero E-Transporter. Az E-Works Mobility GmbH. egyenesen Germánia legerősebb elektromos kishaszonjárművének kiáltotta ki az általa villamosított Mercedes-Benz Sprinter furgont. Ismereteink szerint erre a címre a 198 kilowattos Ford E-Transit azért esélyesebb. Kétségtelen, hogy az ötszáz kilométeres hatótáv, a 3,5 vagy 5,5 tonnás össztömeg, valamint a kivitel függvényében 3,5 tonnás vontatási képesség kecsegtető. Ám a 180 kilowattos teljesítménye azért elmarad a kékoválos konkurenciától. Állításuk szerint a teljes egészében Németországban tervezett átalakítókészletükkel, München mellett gyártott E-Transporter modellek minősége és paraméterei minimum egyenértékűek a tömeggyártók termékeivel, mégis kiemelkedő ár-érték aránnyal büszkélkedhetnek. A gazdag alapfelszereltség ellenére a konkurencia belépőmodelljeinek vételára alatt tudtak maradni húsz százalékkal. Ezt részben úgy érték el, hogy felépítménytől függetlenül minden Heero ugyanazt az elektromos hajtásláncot és akkumulátorcsomagot kapja. Mivel az alapot jó állapotú használt, dízelmotoros Sprinter modellek szolgálják, ezért egyúttal a körforgásos gazdaság felé is tesznek egy fontos lépést.

Új Volkswagen ID. Buzz változatok: Csúcsra járatják
Bemutató

Új Volkswagen ID. Buzz változatok: Csúcsra járatják

Persze, persze lefelé is bővítették az ID. Buzz kínálatát, kisebb akkuval, olcsóbban is elérhető, de a legnagyobb feneket ők is az új zászlóshajónak kerítették. Izgalmas műszaki újdonságok várnak ránk, de azért még mindig erős korlátok között.

Isuzu D-Max Arctic Trucks AT37: Nagylábú gleccserjáró
Pihenőidő

Isuzu D-Max Arctic Trucks AT37: Nagylábú gleccserjáró

Ahogy a jeti amerikai rokona, úgy az Isuzu eddigi legnagyobb pickupja is nagy lábon él. Szó szerint, hiszen közel méteres átmérőjű abroncsaival akkor sem jön zavarba, ha a legközelebbi, gőzölgő vulkánhoz egy alattomos gleccseren keresztül vezet az „út”.

Jubileumi tulipán
Történelem

Jubileumi tulipán

Idén ünnepli teherautó-gyártásának hetvenötödik születésnapját a DAF. Habár az 1928-ban alapított holland gyártó hamarosan centenáriumát ülheti, teherautók gyártásába „csupán” 1949-ben, a háromtonnás A30 típus bemutatásával fogott.

Kia PBV: Lólépésben a fejlődés útján
Technika

Kia PBV: Lólépésben a fejlődés útján

Bemutatta új Platform Beyond Vehicle stratégiáját a Kia, amely a fenntartható mobilitási megoldásokat ötvözi a fejlett szoftvertechnológiával. A PBV célja, hogy innovatív és környezetbarát járművek segítségével újradefiniálja a közlekedést.

Renault Master menetpróba: Remek példa
Teszt

Renault Master menetpróba: Remek példa

Fél emberöltőnyit élt velünk a Renault Master előző nemzedéke, ez alatt a világ rengeteget változott. Alapjaiban megújulva viszi tovább elődei praktikumát, és a jól ismert, bevált dízelmotorok mellett végre valós villanymotoros alternatívát kínál.