Két héttel korábban az eső elmosta a versenyt, ám Zolderben szerencsére kegyesebb időjárás fogadta a mezőnyt és a nézőket. Jochen Hahn egyre inkább megfoghatatlannak tűnik, most is szépen bezsebelte a pontok nagy részét.
Hirdetés:

Az első időmérőt Jochen Hahn nyerte ismét, így szombat délelőtt ő indulhatott az első rajtkockából, azonban a rajt után Antonio Albacete vette át a vezetést. Ám a tapasztalt német pilóta a vége előtt három körrel visszavette az első helyet, és ezt meg is tartotta a futam végéig. Harmadikként Adam Lacko futott be a célba, míg Kiss Norbi az ötödik helyezést szerezte meg Mercedes-Benz kamionjával.

A délutáni futamot rögtön az elején vörös zászlóval leállították, mert több kamion kicsúszott, és az egyiket le kellett vontatni a pályáról. Majd a második start után összeütközött Dominique Orsini és Erwin Kleinnagelvoort, így sárga zászlóval hetven kilométer/óra sebességkorlátozást rendeltek el a pályán, de később belengették a pirosat is. A második újraindítás után is folytatódott az adok-kapok, de már óvatosabban. Végül az IVECO kamionnal futó René Reinert győzött, majd a szintén IVECO kamionnal versenyző Stephanie Halm és Kiss Norbi ért célba. -

Vasárnap az első versenyen ismét Jochen Hahn indult a pole pozícióból, amit végül győzelemre tudott váltani. Adam Lacko szerezte meg a második helyet, a dobogó harmadik fokáért pedig ádáz küzdelmet vívott Steffi Halm és Kiss Norbi, ám ebből csatából a magyar pilóta került ki győztesként, megszerezve a dobogós helyet.

 -

A második futamon René Reinert látszott a favoritnak, hiszen Jamie Anderson mögül rajtolt. De már a verseny elején picit megcsúszott, így Antonio Albacete és André Kursim is megelőzte, majd persze Jamie Andersont is elfogyasztották. Ezáltal a spanyol pilóta állhatott fel a dobogó legfelső, André Kursim pedig a második fokára, míg René Reinert felfért a harmadik fokra. Őt követte Kiss Norbi, majd a német hölgy. Jochen Hahn defektet kapott, így csak a nyolcadik helyre futott be. A hétvégét eredményeként összetettben nem történt változás az első öt helyen. A szezon szeptember 28–29-én folytatódik Le Mans-ban, majd október 5–6-án zárul Jaramában.

Fotók: Buggyra Racing

  

Ranglista a hatodik versenyhétvége után, 2019
PozícióNévMárkaNemzetiségPontszám
1.Jochen HahnIVECOnémet272
2.Antonio AlbaceteMANspanyol187
3.Adam LackoFreightlinercseh178
4.Steffi HalmIVECOnémet157
5.Kiss NorbertMercedes-Benzmagyar156
6.René ReinertIVECOnémet137
7.Sascha LenzMANnémet119
8.André KursimIVECOnémet98
9.José RodriguesMANportugál51
10.Jamie AndresonMANangol30

 

 

 -

 

A kamion-Európa-bajnokság 2019-es versenynaptára
HelyszínDátum
Misano, OlaszországMájus 25–26.
Hungaroring, MagyarországJúnius 22–23.
Slovakia Ring, SzlovákiaJúlius 6–7.
Nürburgring, NémetországJúlius 20–21.
Most, CsehországAugusztus 31–szeptember 1.
Zolder, BelgiumSzeptember 14–15.
Le Mans, FranciaországSzeptember 27–29.
Jarama, SpanyolországOktóber 5–6.