Hirdetés:

Immár tíz éve támogatja a washingtoni Capitolium parkjába állított karácsonyfa útját a Kenworth. Idén egy több mint 19 méteres közönséges lucfenyőre esett a megtisztelő felkérés, hogy Amerikai Egyesült Államok Kongresszusának épülete előtt álljon modellt.

Azonban mielőtt elláthatta volna ünnepi feladatát, a sűrű erdőből rendeltetési helyére kellett szállítani. Itt jött a képbe a két Kenworth. Természetesen nem kellettek egyszerre ketten a feladathoz, csupán váltófutást játszottak vele. Az ünnepi fenyőt ugyanis egy Kenworth W990 vontatta szerelvény húzta ki addig a fatelepig, ahol átrakták a márka százesztendős fennállása előtt tisztelgő, 193 centiméteres hálófülkével, 339 kilowattos (461 lóerő) PACCAR MX-13 dízelmotorral, valamint PACCAR TX-12 automatizált sebességváltóval felvértezett Kenworth 100th Anniversary T680 Signature Edition nyerges vontatóra és annak félpótkocsijára. Innen immár közúton folytatták napokig tartó útjukat a főváros és Columbia Kerület felé. Szinte szó szerint az amerikaiak ünneplő sorfala előtt haladtak mielőtt begördülhettek a szövetségi kormányzat törvényhozó ágának székhelyére.

Jubileumi Kenworth vontatók: Centenáriumi csőrösök
Pihenőidő

Jubileumi Kenworth vontatók: Centenáriumi csőrösök

Méltó modellekkel ünnepli százesztendős fennállását a Kenworth. A Kenworth W900 egy valódi gördülő ikon, a Kenworth T680 pedig a legmodernebb és leghatékonyabb nyerges vontató, amit eddigi, meglehetősen mozgalmas történelmük során gyártottak.

100 éves a Kenworth: Száz esztendő, ötszáz tonna
Történelem

100 éves a Kenworth: Száz esztendő, ötszáz tonna

Krómtól csillogó szerelvényekre, hatalmas rönkszállítókra, vörös porfelhőbe burkolódzó országúti vonatokra és gigantikus fúrótornyokat cipelő, sivatagi járművekre gondolunk a centenáriumát ünneplő Kenworth hallatán.

Cellatársak
Hírek

Cellatársak

Üzemanyagcellás teherautókkal csökkenti ökológiai lábnyomát Európában a Toyota.

Gázos amerikánerek
Hírek

Gázos amerikánerek

Ezentúl az új, sűrített (CNG), illetve cseppfolyósított (LNG) földgázzal üzemelő Cummins B6.7N motorral is elérhetőek a PACCAR-csoport két amerikai üdvöskéjének közepes méretosztályú teherautói, a Kenworth T180, T280 és T380, valamint a Peterbilt 536 és 537.

Cirkál
Hírek

Cirkál

Beköltözik a nyolcas méretosztály amerikai matadorába, a Kenworth T680 Next Generation teherautóba is az Aurora Driver önvezető rendszer.

Ó, szép fenyő, ó, szép fenyő…
Háttér

Ó, szép fenyő, ó, szép fenyő…

Óhatatlanul az egyik legismertebb karácsonyi ének jutott eszünkbe, amikor megláttuk, hogy az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusának 57. karácsonyfáját egy Kenworth T680 Next Gen vontatta szerelvény szállította Washington városába. A Kenworth Truck Company immár kilencedik alkalommal a Capitolium karácsonyi programjainak főtámogatója. Idén az 1965-ben alapított, immár 55 haszonjárművel és 100 járművezetővel büszkélkedő, családi vállalkozásként működő Hardy […]