Hirdetés:

Összefogott az Audi és Navistar, hogy az iskolai év elejére időzítve bemutathassanak egy olyan technológiát, ami biztonságosabbá teheti a gyermekek közlekedését.

Az iskolabuszok egyik legnagyobb amerikai specialistájának járművei, a TRATON-konszernhez tartozó IC Bus és a Volkswagen Csoport négykarikás ékkövei a biztonság fokozása érdekében kommunikálnak egymással. Így az Audi vezetője akkor is időben értesül arról, hogy megállt az iskolabusz, ha azt az út vonalvezetése, a domborzati jellemzők vagy a forgalom aktuális helyzete miatt nem láthatja. Természetesen a figyelmeztetés nem egyoldalú, hanem kölcsönös, hiszen a megállóban ácsorgó iskolabusz járművezetője is értesítést kap a közeledő személyautóról. Sőt, arról is, ha az túl gyorsan érkezne, így időben értesítheti a leszálló iskolásokat a veszélyre. A nebulók biztonsága mellett az sem elhanyagolható szempont, hogy a jármű-kommunikáció (C-V2X) technikája az önvezető járművek felé vezető út egyik fontos állomása. A személyautó és autóbusz 350 métert is meghaladó távolságig, akár másodpercenként tízszer kommunikálhatnak egymással. A közvetlen kapcsolódás fontos előnye, hogy így elkerülhető a mobilhálózatokra jellemző késedelem. Természetesen a megoldás könnyedén kiterjeszthető más járművekre – például mentő- vagy tűzoltóautókra – is.

Iskolai rabomobil
Hírek

Iskolai rabomobil

Bemutatta iskolabuszainak legújabb generációját az IC Bus. A Navistar International védelmező szárnyai alatt cseperedő, így a TRATON-konszernhez tartozó gyártó a sárga, de nem volános buszokra specializálódott.

Volksbus iskolabuszok: Esze súgja: menj oda!
Bemutató

Volksbus iskolabuszok: Esze súgja: menj oda!

Felmenőink történeteiből tudjuk, hogy gyalogszerrel, toronyirányt jártak az iskolába. A földgolyó számos polgára és az oktatás között a mai napig hatalmas hegyek magasodnak – szó szerinti vagy átvitt értelemben. Nem így a terepes iskolabuszok országában!

Temsa LD SB E: Visszasírjuk a szafarit?
Zöld jövő

Temsa LD SB E: Visszasírjuk a szafarit?

Gyémánt, maraton, presztízs, sugárút, szafari, zafír. Nem egy alvóügynök ébresztőszavai ezek, hanem Temsa típusnevek. Ám zavar támadt az erőben a márka névadó stratégáinál. Legújabb termékük jelzését látszólag betűtésztából rakták ki a tányér szélére.

Vigyázat, veszély!
Hírek

Vigyázat, veszély!

Felhívhatják a környező járművek vezetőinek figyelmét a jelenlétükre a Navistar égisze alá tartozó iskolabuszok és sürgősségi járművek.

Villanyos iskolabuszok
Hírek

Villanyos iskolabuszok

Együttműködik Észak-Amerika két vezető iskolabusz-szakértője, hogy pár éven belül elektromos buszokkal szállítsák majd a nebulókat.