Hirdetés:

Átvette hatezredik Volvo FH nyerges vontatóját a Waberer’s Csoport. Mindez méltó megkoronázása annak az együttműködésnek, amit a két vállalat immár 25 éve ápol.

Egyúttal aláírtak egy szándéknyilatkozatot, hogy jövőbeli stratégiáikat, valamint együttműködésüket még jobban összehangolják a fenntartható közúti fuvarozás érdekében. Ennek megfelelően 2025-ig a Volvo Trucks huszonöt teljesen elektromos nyerges vontatót szállít Magyarország piacvezető logisztikai szolgáltatójának, amely európai szinten is az egyik legmeghatározóbb, saját flottával rendelkező vállalat. A most átadott, teljesen elektromos, jubileumi vontató Globetrotter hálófülkével kényezteti szerencsés sofőrjét. A 490 kilowatt teljesítményű Volvo FH Electric hat, összesen 540 kilowattóra kapacitású akkumulátorcsomagjában tárolt energiát három villanymotor dézsmálja, a hatótáv így is háromszáz kilométer körül alakul. Az akkumulátorok teljes feltöltéséhez egyenáramú gyorstöltővel csupán kettő, váltóárammal pedig tíz óra szükséges. A villanymotorok jelentős forgatónyomatékát egy kifejezetten erre a célra tervezett I-Shift automatizált sebességváltó alakítja szalonképessé a legfeljebb 44 tonna össztömegű szerelvény mozgatásához.

Volvo FM Low Entry: Urbánus lowrider
Bemutató

Volvo FM Low Entry: Urbánus lowrider

Bemutatta legelső, kizárólag elektromos hajtással elérhető teherautóját a Volvo Trucks. A nehézkategóriás Volvo FM Low Entry elsősorban városi környezetben tudja megcsillogtatni a képességeit. Még London belvárosába is behajthat majd, ha befér.

Egységben az erő!
Hírek

Egységben az erő!

Bármerre tekintünk, együttműködéseket látunk! Nincs miért csodálkozni, hiszen felgyorsult világunkban az egyre növekvő elvárásoknak és szigorodó előírásoknak egyre inkább csak úgy tudnak megfelelni a gyártók, ha összefognak és egyesítik erejüket, valamit szellemi tőkéjüket.

Volvo FH16: A világ tetején
Teszt

Volvo FH16: A világ tetején

Elektromos hajtás, üzemanyagcella, bioüzemanyag, a nagy kavalkádban a Volvo Trucks szakembereinek még arra is jutott figyelme, hogy visszahódítsák a legerősebb dízelmotor címét. Az új király a D17 erőforrás 780 lóerővel.

Szükséges szikra
Háttér

Szükséges szikra

Különböző gazdasági ágazatokon átívelő összefogás kezdődött az Amerikai Egyesült Államokban a helyileg nulla károsanyag-kibocsátású járművek számára szükséges infrastruktúra minél gyorsabb kiépítésének elősegítésére.

Volvo FH Aero menetpróba: Öt százalék
Teszt

Volvo FH Aero menetpróba: Öt százalék

Új elemeket akasztottak a Volvo FH jól ismert orrára – ez a kis plasztikázás önmagában hatalmas különbséget eredményez! Nagy terhekkel, hegyes vidéken közlekedve szemmel is jól látható megtakarításokat eredményezhet, így gyorsan megtérül a felára.

Hollandiában már feszültség van
Hírek

Hollandiában már feszültség van

Megnyitotta első töltőpontját a Daimler Truck, a Traton és a Volvo-csoport közös leányvállalata. A Milence a stratégiai szempontból különösen fontos hollandiai Venlo mellett indította el szolgáltatását.