Hirdetés:

Felfrissítette a domborzathoz előrelátón igazodó sebességszabályzó rendszerét a Scania. Június óta minden Opticruise G25 és G33 automatizált sebességváltóval szerelt teherautó esetében már az új rendszert építették be a rendelést követően.

Ennél is érdekesebb adalék, hogy a 13 literes, hathengeres 309–412 kilowattos (420–560 lóerő) dízelmotorokkal szorgoskodó, Super-hajtásláncú Scania haszonjárművek utólag is felvértezhetőek az új CCAP-rendszerrel. A vitalizációs programot követően azonos átlagsebesség mellett a korábbiaknál két százalékkal kisebb tüzelőanyag-fogyasztás érhető el. Ez a megtakarítás leginkább a dimbes-dombos szakaszoknál jelentkezik és a nagyobb számítási kapacitásnak, intelligensebb algoritmusoknak, valamint a térképadatok optimalizált használatának köszönhető. A régi hagyományoknak megfelelően a CCAP maximálisan kihasználja a Scania erőforrásainak kis fordulatszámon jelentkező legnagyobb forgatónyomatékát. A skandináv griff hívei egészen pontosan kiválaszthatják, hogy haszonjárművük és sofőrje a lehető legkisebb átlagfogyasztást vagy inkább a lehető legnagyobb átlagsebességet priorizálja. Fontos apróság a fent leírtakhoz az utólagos frissítést tervezőknek, hogy a jelentősen megnövelt számítási kapacitás nagy valószínűséggel hardveres cserét is jelent, nem csupán egy új szoftververzió feltöltését.

Hollandiában már feszültség van
Hírek

Hollandiában már feszültség van

Megnyitotta első töltőpontját a Daimler Truck, a Traton és a Volvo-csoport közös leányvállalata. A Milence a stratégiai szempontból különösen fontos hollandiai Venlo mellett indította el szolgáltatását.

Nem fogyott, gyarapodott!
Háttér

Nem fogyott, gyarapodott!

Míg 2022-ben a legtöbb szegmens zsugorodott, tavaly mindegyik méret- és jármű-kategória gyarapodott, ami összességében 16 százalékos növekedést eredményezett! Ez igen szép eredmény úgy, hogy a 2023-as évet kemény infláció, egyre fokozódó nemzetközi helyzet és az ebből fakadó gazdasági bizonytalanság jellemezte.

Skandináv komfort
Hírek

Skandináv komfort

Digitálisan „okos” műszerfallal fokozza a járműveiben rejlő lehetőségek mélyebb kiaknázását a Scania. Egyúttal kellemes atmoszférát teremt és jelentősen megkönnyíti a járművezetők munkáját, ezáltal csökkenti a rájuk nehezedő stressz hatásait.

Európai buszgyárak bezárása: Ködbe vesznek?
Háttér

Európai buszgyárak bezárása: Ködbe vesznek?

Finoman szólva is próbára tette a buszos szakmát az elmúlt néhány év. Idén két történelmi gyártó is bejelentette, hogy lehúzza a redőnyt lengyelországi gyárában, és ezzel a komplett buszok európai gyártásának véget vet. Mi vezetett ide, s mi jön ezután?

Keményebbre kapcsoltak
Hírek

Keményebbre kapcsoltak

Zord körülményekre tervezett változatokkal bővítette sikeres ­Opticruise automatizált sebességváltóinak kínálatát a Scania.