Hirdetés:

Csehország terepjárós ékköve, a Torsus bejelentette együttműködését a futómű-specialista JRZ Suspension Engineering céggel. A hír elsőre unalmasnak hangzik, ám izgalmas új erényekkel vértezi fel a terepjáró kishaszonjárműveket.

Még az eddigieknél is lágyabb, komfortosabb és biztonságosabb futást biztosítanak az új futóműalkatrészek, amelyek máris elérhetők a Terrastorm kishaszonjármű összes változatához. Vélhetően azokat sem hagyják keseregni, akiknél már felkavarta a szelet a földvihar, és ők utólag is felvértezhetik majd a JRZ Suspension Engineering rugóival és lengéscsillapítóival szeretett terepfurgonjukat. Az megérdemli a törődést, hiszen a Volkswagen Crafter és MAN TGE testvérek bázisán „garázdálkodó” Torsus Terrastorm nemcsak látványosabb gazdatesteinél, hanem terepjáró képességeinek köszönhetően a burkolt utakról letérve szó szerint faképnél hagyja őket. Átgázol a 820 milliméter mély vízmosáson és leküzdi a 65 százalékos, azaz 29 fokos emelkedőket is. Ezzel teljesíti a legtöbb katonai jármű ­ ­számára előírt hatvan százalékot! A magas építésmód ellenére 28,4 fokos oldaldőlésig stabilan viselkedik. Sajnos az utóbbi három esztendőben jelentősen,
19 ezer euróval megemelkedett a Torsus Terrastorm legfapadosabb Cargo kivitelének alapára, ami immár 76 580 eurót kóstál.
Az ­utasszállító Coach és a bányaipari Minesite variánsok 91, illetve 93 ezer, míg a csúcsnak számító Camper és Ambulance pedig 130 ezer eurós indulóáron kelleti magát.

2025 Ram 1500: Elfújja a szél!
Pihenőidő

2025 Ram 1500: Elfújja a szél!

Hurricane erőforrással, valamint hibrid és elektromos változattal indítja csatába Ram 1500 pickupját a Stellantis az idei esztendőben. Sajnos ezentúl V8-as hangokat csupán az 1228 wattos Klipsch Reference Premiere hangrendszer membránjaitól várhatunk.

Mercedes-Benz Arocs: Felemás testvérek
Technika

Mercedes-Benz Arocs: Felemás testvérek

Ezer tonnát kell megmozdítani, esetleg olajfinomítót oltani vagy villámgyorsan járhatóvá varázsolni egy lápvidéket? Természetesen nem egy járművel, de mindháromra pompás választás a Mercedes-Benz Arocs. Jöjjenek a különleges csillagrombolók!

Vége a dalnak
Pihenőidő

Vége a dalnak

„Egyszer csak mindennek vége lesz majd, nincs olyan csók, amely örökké tart” – énekelte egykoron Kalmár Pál. Nos, ez akkor is igaz, ha történetesen nem csókról, hanem egy, közel háromtonnás pickupról beszélünk!

Utolsó gladiátor
Hírek

Utolsó gladiátor

Valójában, ha nem szólnak, lehet észre sem vettük volna, hogy alig három esztendő után befejezi európai karrierjét a Jeep Gladiator.

Agrale Marruá: Amazonasi amazonok
Pihenőidő

Agrale Marruá: Amazonasi amazonok

Ha valahol, akkor a szamba hazájában valóban elengedhetetlen a robusztusság, valamint kiváló terepjáró képesség. Hiszen kis túlzással csak a Sambódromo, a riói karnevál hétszáz méteres sétánya van leaszfaltozva.

Mitsubishi Triton 2023: Újracsiszolt drágakő
Bemutató

Mitsubishi Triton 2023: Újracsiszolt drágakő

Lerántották a leplet az új Mitsubishi Triton pickupról Thaiföldön. Szülőföldjével ellentétben hazánkban L200 néven parkol majd a háromgyémántos szalonokba. Előbb azonban még meghódítja a Távol-Keletet, beleértve 12 év kihagyás után a japán piacot is.