Hirdetés:

Csehország terepjárós ékköve, a Torsus bejelentette együttműködését a futómű-specialista JRZ Suspension Engineering céggel. A hír elsőre unalmasnak hangzik, ám izgalmas új erényekkel vértezi fel a terepjáró kishaszonjárműveket.

Még az eddigieknél is lágyabb, komfortosabb és biztonságosabb futást biztosítanak az új futóműalkatrészek, amelyek máris elérhetők a Terrastorm kishaszonjármű összes változatához. Vélhetően azokat sem hagyják keseregni, akiknél már felkavarta a szelet a földvihar, és ők utólag is felvértezhetik majd a JRZ Suspension Engineering rugóival és lengéscsillapítóival szeretett terepfurgonjukat. Az megérdemli a törődést, hiszen a Volkswagen Crafter és MAN TGE testvérek bázisán „garázdálkodó” Torsus Terrastorm nemcsak látványosabb gazdatesteinél, hanem terepjáró képességeinek köszönhetően a burkolt utakról letérve szó szerint faképnél hagyja őket. Átgázol a 820 milliméter mély vízmosáson és leküzdi a 65 százalékos, azaz 29 fokos emelkedőket is. Ezzel teljesíti a legtöbb katonai jármű ­ ­számára előírt hatvan százalékot! A magas építésmód ellenére 28,4 fokos oldaldőlésig stabilan viselkedik. Sajnos az utóbbi három esztendőben jelentősen,
19 ezer euróval megemelkedett a Torsus Terrastorm legfapadosabb Cargo kivitelének alapára, ami immár 76 580 eurót kóstál.
Az ­utasszállító Coach és a bányaipari Minesite variánsok 91, illetve 93 ezer, míg a csúcsnak számító Camper és Ambulance pedig 130 ezer eurós indulóáron kelleti magát.

Hennessey Performance pickupok: Ezerlófiai
Hírek

Hennessey Performance pickupok: Ezerlófiai

Steven Spielberg sem álmodhatott tökéletesebb őslényekről a Hennessey ezer lóerős szörnyeinél. Habár néhány sprint után garantáltan orangutánokéval vetekedően hosszúra nyúlt volna a platóra kapaszkodott vadőrök karja. Lássuk a medvét!

Lexus LM: Aufgepasst, Stuttgart!
Bemutató

Lexus LM: Aufgepasst, Stuttgart!

Újra dübörögnek a repülős nyaralások, hozományukként pedig fellendült a személyszállító kisbuszok piaca is. Nem csoda hát, hogy ezekből a járművekből is kezdenek beszivárogni a prémiumkivitelek a keresleti és kínálati oldalra is. Új csúcstámadó érkezett?

IFA W50 LA/A/C: Expedíciós lassú jármű
Történelem

IFA W50 LA/A/C: Expedíciós lassú jármű

András barátom szert tett egy régóta Svájcban turnézó IFA W50 expedíciós lakóautóra – én már ekkor tudtam, hogy keresetlen soraim célpontja lesz egyszer. Hiszen a szorgos keletnémet évtizedeken keresztül hazánk legnépszerűbb öttonnás típusának számított.

Győztes beszállítók
Motorsport

Győztes beszállítók

Idén a Team De Rooy csapat IVECO Powerstar kamionja ért elsőként célba a közel kilencezer kilométer hosszú Dakar-ralin, ám nem mehetünk el szó nélkül a beszállítók mellett sem.

Itt elmondhatod a véleményedet!