Hirdetés:

Harminc százalékkal lerövidítette az I-Shift automatizált váltó kapcsolási idejét a Volvo Trucks.

A folyamat gyorsulása a váltó és a motor közötti interakció javításának köszönhető. Gyorsabban kezeli a tengelykapcsolót a rendszer, így a vonóerő rövidebb időre szakad meg. Egyúttal finomabb a váltásfolyamat is, aminek igencsak örülhet a vezető. A titok nyitja természetesen számos új hardver és friss szoftver, ami a gyorsabb számítást eredményezi: jobb érzékelők pontosabb adatai és erősebb mikroprocesszoron futó új szabályozórendszer. A tengelyfék gyorsabban reagál a váltások előtt egy további lamella hozzáadása jóvoltából. Ezenkívül csökkentették a kapcsolóvillák, a tengelykapcsoló és a tengelyfék működtetéshez használt levegő mennyiségét, ami szintén elősegíti a gyorsabb működést.

Több mint egymillió, automatizált váltóval specifikált teherautót adott el a Volvo Trucks az I-Shift sebességválót 2001-es bemutatása óta
Előző cikkTitánok harca
Következő cikkCsodás anyagok
A járművek iránti vonzalmam kezdete az első szavaim előttre datálódik, krónikussága és mélysége leírhatatlan. Az elmúlt évtizedek alatt azonban radikalizálódtam: lelkesedésem a maximálisan funkcionális haszonjárművek és a teljesen érzelmi alapú kétkerekűek felé tolódott el.

Itt elmondhatod a véleményedet!