Hirdetés:

Túlzás nélkül állíthatom, Magyarországon példa nélküli beruházást hozott tető alá Ecseren a Volvo Hungária Kft. Ez egyben azt is jelenti, hogy 25 évvel alapítása után költözik a XVII. kerületi Cinkotai úti bázisáról a svéd márka magyarországi importőre.

Az új komplexum az ecseri ipari parkban kapott helyet, néhány kilométerre az M0-s autóúttól és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kifutópályáitól. A zöldmezős beruházás keretében felépített irodaház és szervizépület klímasemleges, így szeptembertől nemcsak sokkal kulturáltabb, hanem sokkal zöldebb körülmények között dolgozhatnak a Volvo Hungária Kft. munkavállalói.

Az alig több mint egy év alatt felépített telephelyet az Óbuda Group tervezte és az irodaház mellett teherautó- és buszszerviz, kamionmosó, valamint vizsga- és oktatóközpont is található benne. A kivitelező Weinberg ’93 Építő Kft. összesen 70 500 négyzetméteren dolgozott és ebből 5500 négyzetméternyi területet épített be. A napelemek mellett hőcserélős szellőztetőrendszer, hőszivattyúk és fúrt kút is gondoskodik a környezetbarát működésről. Sőt, a cég zöld áramot is vásárol, ezzel gondoskodnak az elektromos teher- és személyautók töltéséről.

A komplexumot látva az első gondolatunk az lehet, hogy skandináv letisztultság és elegancia jellemzi. Szembetűnő a természetes fény, amely átjárja a tereket, a bútorok pedig természetesen svéd tervezésűek, olvasóink számára azonban talán még ennél is fontosabb, hogy a kamion- és buszszervizben a legmodernebb ipari berendezések várják majd az üzemeltetőket. A tervezők gondoskodtak a műhely padlójába integrált emelőkről, négy darab híd daruról, automatizált raktárrendszerről is. A karosszérialakatos-műhelyben helyi elszívást és világítást biztosító karos berendezések segítik majd a szakembereket. Az pedig a Volvo esetében talán teljesen magától értetődő, hogy az új telephelyen dedikált szervizállás várja a gázüzemű járműveket, antisztatikus padlózattal, valamint gázérzékelővel. Hasonlóképp kialakítottak saját állást az elektromos tehergépkocsiknak is – ezekhez természetesen minden hivatalos képesítéssel is rendelkeznek a technikusok.

A főpróba, vagyis a megnyitó ünnepség augusztus 23-án, pénteken meg is volt. Jelenthetem, a műhelyben tartott megnyitón mindenhol volt áram, minden csap működött, az iroda és egyéb terek is bejárhatók voltak, így bátran állíthatom, a Volvo Hungária tényleg készen áll a költözésre. Ezt személyesen Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke és Robert Grozdanovski alelnök is megerősítette Illés Dávid, a Volvo Hungária Kft. ügyvezetőjének társaságában.

Nem túlzás azt állítani, hogy az ecseri központ Európa egyik legfenntarthatóbb és legszebb Volvo-telephelye lett, így nem is csoda, hogy a márka vezetői régiós szinten is kiemelt szerepet szánnak a magyar központnak. A Volvo Hungária Kft. szeptember második felében kezdi meg a munkavégzést az új ecseri telephelyen és a tervek szerint a Rolling Tons is bemutatja majd a telephelyet működés közben, ráadásul videós formában. Alig várom, pedig én már láttam!

Volvo Trucks VNL: Orrhosszal vezet
Pihenőidő

Volvo Trucks VNL: Orrhosszal vezet

Habár a tengerentúli járműgyártás történelmében a buldogfülkés vontatókat többször próbálták elfogadtatni, egyiket sem övezte siker. Még az európai márkáknak is be kellett látnia, hogy Amerikában kizárólag csőrös teherautóval válhatnak sikeressé.

Volvo FM Low Entry: Urbánus lowrider
Bemutató

Volvo FM Low Entry: Urbánus lowrider

Bemutatta legelső, kizárólag elektromos hajtással elérhető teherautóját a Volvo Trucks. A nehézkategóriás Volvo FM Low Entry elsősorban városi környezetben tudja megcsillogtatni a képességeit. Még London belvárosába is behajthat majd, ha befér.

Egységben az erő!
Hírek

Egységben az erő!

Bármerre tekintünk, együttműködéseket látunk! Nincs miért csodálkozni, hiszen felgyorsult világunkban az egyre növekvő elvárásoknak és szigorodó előírásoknak egyre inkább csak úgy tudnak megfelelni a gyártók, ha összefognak és egyesítik erejüket, valamit szellemi tőkéjüket.

Volvo FH16: A világ tetején
Teszt

Volvo FH16: A világ tetején

Elektromos hajtás, üzemanyagcella, bioüzemanyag, a nagy kavalkádban a Volvo Trucks szakembereinek még arra is jutott figyelme, hogy visszahódítsák a legerősebb dízelmotor címét. Az új király a D17 erőforrás 780 lóerővel.

Szikrázó szépség
Hírek

Szikrázó szépség

Bemutatta legújabb elővárosi és helyközi villanybuszát a Volvo Buses.

Szükséges szikra
Háttér

Szükséges szikra

Különböző gazdasági ágazatokon átívelő összefogás kezdődött az Amerikai Egyesült Államokban a helyileg nulla károsanyag-kibocsátású járművek számára szükséges infrastruktúra minél gyorsabb kiépítésének elősegítésére.

Itt elmondhatod a véleményedet!