Hirdetés:

Ó, a szép születésnapot ünneplő UD Trucks! Mifelénk még hírből sem sokan ismerik Japán egyik legjelentősebb haszonjárműgyártóját.

Persze a Nissan Diesel Motors, ahogy 2010-ig szólíthatta a világ, jobban csengő név. A Volvo Group eredetileg 2007-ben vette a szárnyai alá, ahonnan 2021-ben az Isuzu pártfogásába került. De hagyjuk az érzelgést, hiszen több elsőséget is magukénak tudhatnak. A japán gyártóhoz köthető a szelektív katalitikus redukció, azaz az SCR-rendszer, valamint a térdlégzsák legelső alkalmazása egy nehézkategóriás haszonjárműben! Nem ám akármelyikben, hanem a csúcsmodell UD Quon teherautóban, amely idén ünnepli huszadik születésnapját. A Nissan Diesel Big Thumb utódjaként 2004-ben mutatták be az UD Quon első generációját, amit 2017-ben követett a jelenleg is virágzó második széria, amely Volvo D8 és D11 erőforrásokkal növelte a Quon versenyképességét az erős japán konkurensek között. Az UD Trucks átvette a Volvo Dinamikus Kormányzás rendszert is. Ezzel azon sofőrök számára is kényelmessé, biztonságossá, valamint könnyeddé varázsolták a Quon terelgetését, akik az átlagosnál kevesebb spenótot szoktak reggelizni.

Ebusco 3.0 18m: Pillekönnyű sportbusz
Teszt

Ebusco 3.0 18m: Pillekönnyű sportbusz

Nem a hollandok találták fel a spanyolviaszkot, az alapjaiban újragondolt Ebusco már máshol is látott elvek alapján készült. Drága, ám rendkívül könnyű karbonelemekből építették, cserébe kevesebb akku kell bele és olcsóbban üzemeltethető.

Volvo FM Low Entry: Urbánus lowrider
Bemutató

Volvo FM Low Entry: Urbánus lowrider

Bemutatta legelső, kizárólag elektromos hajtással elérhető teherautóját a Volvo Trucks. A nehézkategóriás Volvo FM Low Entry elsősorban városi környezetben tudja megcsillogtatni a képességeit. Még London belvárosába is behajthat majd, ha befér.

Mercedes-Benz Actros L ProCabin: Kisimult arccal
Bemutató

Mercedes-Benz Actros L ProCabin: Kisimult arccal

Tavaly a Mercedes-Benz eActros 600 egy futurisztikus megjelenésű és rendkívül áramvonalas fülkével mutatkozott be. Már a dízelmotoros Actros L is elérhető a ProCabin fülkével, amelyhez új hatékonysági, kényelmi és biztonsági megoldások is társulnak.

MAN TGE Next Level: Szintet lépett!
Bemutató

MAN TGE Next Level: Szintet lépett!

Alapfelszereltségként olyan kényelmi és biztonsági felszerelésekkel gördül ki a gyárkapun a megújult MAN TGE, amire korábban felár ellenében is csupán értetlen ábrázattal és közönyös fejcsóválással reagáltak volna az újtehergépjármű-értékesítő kollégák.

Bus Euro Test 2024: Csendet kérünk!
Teszt

Bus Euro Test 2024: Csendet kérünk!

Öt új, helyileg kibocsátásmentes városi, városközeli buszt tettünk próbára Csehországban, hogy megtaláljuk a legjobbat közöttük. Haladó szellemiségű hajtásláncok, modern filozófiák és légies könnyedség csaptak össze egymással. Ki lesz a bajnok?

Spanyolországban koronázzák meg a minibuszok legújabb királyát
Hírek

Spanyolországban koronázzák meg a minibuszok legújabb királyát

Idén tizenötödik alkalommal rendezik meg október 22. és 25. között a Feria Internacional del Autobús y del Autocar szakvásárt Madridban. Ott és akkor arra is fény derül majd, hogy melyik gyártó típusa kapja meg a Minibus of the Year trófeát.

Itt elmondhatod a véleményedet!