Júniusban megrendezett második ügyféltalálkozóján a Schmitz Cargobull Magyarország Kft. a ponyvás, a hűtős és a billencs félpótkocsik újdonságait, illetve az alkatrészvásárláshoz létrehozott webshopot mutatta be a meghívott vendégeknek.
Hirdetés:

Ismét nagy érdeklődés övezte a Schmitz Cargobull Magyarország Kft. június 14-én megrendezett szakmai ügyféltalálkozóját, amelynek kiváló és különleges helyszínt adott az etyeki Korda Filmstúdió. Itt ugyanis a vendégek több függönyponyvás, hűtős, illetve billencs félpótkocsin mindjárt testközelből is alaposan megvizsgálhatták mindazokat a fontos részleteket, amelyek az előadásokon elhangzottak.

Ponyvás elefántok
Matthias Muffert, a Schmitz Cargobull függönyponyvás pótkocsik termékmenedzsere részletesen ismertette a GENIOS generáció sajátosságait, amely a Flexos (felépítmény), a Modulos (alváz) és a Rotos (futómű) technológiát egyesíti. Bemutatta a Flexos felépítmények számos megerősítését a homlokfaltól a rakoncákon és a rolótetőn át a hátfalig, amelyek révén a Code XL, a Daimler és az italszállító járművekre vonatkozó rakományrögzítési előírásokat is teljesítik ezek a pótkocsik. Érdekességként elhangzott, hogy a rolótető ponyváját a rendőrségi golyóálló mellényekben alkalmazott aramid szálak keresztirányú beszövése erősíti. Továbbá a népszerű Varios tetőmagasság-állító rendszer egy egyszerűbb kivitelben is elérhető, ez a Varios Simple, amelynél a raktér belmagassága 2700, 2750, 2800 és 2850 milliméter lehet. Az altenbergei gyárból érkezett termékfelelős felhívta a figyelmet a Roof Safety Airbag rendszerre is, amely télen megakadályozza jégtáblák képződését a tetőponyván.

 -

A Modulos alváz egy darabból álló, hidegen hengerelt hossztartói hegesztés nélkül készülnek, ami nagyobb pontosságot, szilárdságot és tartósságot biztosít

Matthias Muffert kiemelte, hogy az innovatív, hidegen hengerelt, hegesztés nélküli hossztartókból álló, teljesen tűzihorganyzott Modulos alvázakra tíz év átrozsdásodás elleni garanciát ad a gyártó. A nyakrész erősítése révén pedig 2000 helyett már 2200 kilogrammos raklapok szállítását is lehetővé teszik a Modulos alvázak. A Rotos tengelyek kapcsán kihangsúlyozta, hogy közel tíz év alatt 800 ezer példány került az utakra ebből a sikeres termékből. Végül a GENIOS félpótkocsik öt fő erényének a következőket nevezte meg: rugalmasság, kiváló szervizelhetőség, megbízhatóság, hosszú élettartam és felhasználóbarát kialakítás.

 -

Hamarosan a mega és a vasúton/kompon szállítható függönyponyvás modellek is megjelennek az új Modulos alvázzal

 

Hűtős elefántok
Markus Dechering, a Schmitz Cargobull hűtős pótkocsik termékmenedzsere néhány opcióról és a saját hűtőaggregátról tartott előadást. Bemutatta az új, dupla rakodószint V7 előnyeit, az új, rugalmas rakományrögzítő síneket, a hátsó felső sarkokra rendelhető kiegészítő lámpákat (helyzetjelző, féklámpa és irányjelző), a multifunkciós padlót és a gyógyszerszállításhoz előírt Pharma igazolás szigorú követelményeit. Majd beszámolt a Schmitz Cargobull teljesen saját fejlesztésű és gyártású, három év alatt háromezer példányban értékesített hűtőaggregátjának előnyeiről. Külön kiemelte a piacon egyedülálló hűtő- és fűtőteljesítményt, a gyors hűtést és leolvasztást, a generátoros kivitel révén a hőmérséklet pontos, ingadozásmentes szabályozhatóságát, az intelligens fordulatszám-szabályzást, a hengerlekapcsolást és a könnyű szervizelhetőséget. Markus Dechering az Executive csomagról is szólt, amely a pótkocsit, a hűtőaggregátot, a telematikai szolgáltatást, az aggregát teljes körű szervizelését és a jármű proaktív szervizelését is magában foglalja. A proaktív itt azt jelenti, hogy az aggregát műszaki problémája esetén a telematikai rendszeren keresztül azonnal sms-t kap erről a szerviz és az ügyfél irodája, hogy a leggyorsabban kiküszöbölhető legyen a hiba, az áru károsodása nélkül. Hazánkban már öt szervizpartner jogosult a Schmitz Cargobull hűtőaggregátjának javítására.

 -

Idén év eleje óta már Multitemp kivitelű, azaz többkamrás pótkocsikhoz is rendelhető a Schmitz Cargobull saját hűtőaggregátja

 

Billencs elefántok
Mindezek után Kajári Krisztián értékesítő a Schmitz Cargobull billencs pótkocsikat ismertette a 24 köbméteres építőipari modellektől a 60 köbméteres mezőgazdasági kivitelekig. Részletesen bemutatta az opciók széles tárházát, amely tartozékokra és speciális műszaki kialakításokra egyaránt kiterjed. Előbbiek között említést érdemel a dupla bogitengely, az abroncsnyomás-figyelő, a Trailer Information System elektronikus pótkocsi-információs rendszer és a Wabco Smart Board, amellyel beállíthatók a menetszintek, vezérelhető a bogitengely és az indítássegítő, illetve figyelmeztet a tengelyterhelés túllépésére. Utóbbiak közül fontos, hogy az oldalprofilok belül végighegesztve, a padlónál a keresztbordák pedig teljes hosszukban végighegesztve is rendelhetők, valamint elöl és hátul külön megválasztható a padló vastagsága. Továbbá konkrét példákon keresztül ismerhették meg az érdeklődők, hogy a különféle opciók hány kilogrammal növelik vagy éppen csökkentik az adott jármű saját tömegét. A hatékonyság érdekében ugyanis jól meg kell találni a tartósság, a rugalmasság, a vételár, a karbantarthatóság és hasznos teherbírás kényes egyensúlyát.

 -

A kis kék doboz a Trailer Information System kezelőegysége, amely többféle eszközzel összekapcsolható. Használatával szabályozható az elektronikus vezérlésű légrugózás vagy ellenőrizhető a tengelyek terhelése

Végül, de nem utolsósorban Kolnhofer Bálint, a Schmitz Cargobull Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója bíztatta az ügyfeleket, hogy regisztráljanak az EPOS-rendszerbe, amelynek segítségével online vásárolhatnak alkatrészeket a pótkocsikhoz. A webshopban a bejelentkezés után elég csak megadni a jármű alvázszámát, majd egy robbantott ábráról könnyen kiválasztható a kívánt alkatrész, amelyet akár másnap megkaphat a vásárló. Ezenkívül az ügyféltalálkozó napjával elindult egy akció augusztus 31-ig, amelynek keretében minden új Schmitz Cargobull pótkocsi vásárlása mellé 36 hónapra szóló nemzetközi mentési szolgáltatás jár. A rendezvény kvízjátékának nyertesei pedig értékes nyereményekben részesültek. A Schmitz Cargobull Magyarország Kft. második ügyféltalálkozóján azonban mindenki nyert, hasznos, az üzletmenete hatékonyságának fokozását támogató információkat mindenképpen.

 -

A Sliding Lashing rendszer esetében a tető alatti futókocsisínbe beakasztott feszítőhevederek sokkal gyorsabbá, egyszerűbbé és biztonságosabbá teszik a rakomány lekötözését