Hirdetés:

Immár 57 éve piacvezetők a ködös Albionban a Ford kishaszonjárművei. Legutóbb mégis egy jelentős próbatételt jelentettek be.

Három esztendőn keresztül tesztelik majd a Brit-szigeteken az üzemanyagcellás technikát egy kisebb, nyolc járműből álló E-Transit flottával. Elsősorban arra kíváncsiak, hogy a legkeményebben használt Ford Transit kishaszonjárművek hogyan teljesítenek majd a hétköznapokban. Azt tesztelik majd, hogy milyen előnyöket nyújt ez a hajtás a teljes terheléssel, nagy távolságokat megtéve, az energiatartalékokat hűtőaggregátokkal szipolyozva és korlátozott töltési lehetőségek mellett használt tisztán elektromos járművekhez képest.

Mindeközben a Ford Transit és E-Transit kishaszonjárművek új digitális Ford Pro szolgáltatásokkal gazdagodva és a korábbiaknál hatékonyabban várják 2024 nyarát. Az 5G kommunikációs technológia és a 12 col képátlójú érintőképernyő ugyanúgy utat talál magának a Transit fedélzetére, mint az elsőkerék-meghajtású modellek esetén egy új nyolcfokozatú automatikus sebességváltó. Igény esetén 1850 kilogrammról két tonnára növelt terhelhetőségű első tengely is elérhető. Ebből az újdonságból többek között a lószállító, lakóautó és mélyágyas felépítményekkel felvértezett Transit kishaszonjárművek profitálhatnak majd.

Ford kishaszonjárművek: Fenntartható dinamizmus
Bemutató

Ford kishaszonjárművek: Fenntartható dinamizmus

Boldog időket élhetünk, hiszen már nem csak feketében guríthatunk haza egy-egy faküllőst, mint Henry Ford idejében. Sőt, a Model T típussal ellentétben némelyik kékoválost kiemelkedően sportos, teljesen elektromos vagy hibrid változatban is kérhetjük!

Ford SuperVan 4.2: Gyorshegymászó
Motorsport

Ford SuperVan 4.2: Gyorshegymászó

Ahogy a krétás mancsú kétlábúaknak, úgy a négykerekűek számára is tartanak hegymászó versenyt. A Ford tavaly egy SuperVan 4.2 hiperfurgonnal állt rajthoz a legendás Pikes Peak felfutón, az ideire pedig egy szintén elektromos pickuppal készülnek.

Ford Transit Courier menetpróba: Ellenvélemény
Teszt

Ford Transit Courier menetpróba: Ellenvélemény

Szerencsére már régen vége azoknak az időknek, amikor ez „csak” egy haszonjármű jeligével félresöpörhettük a legalapvetőbb kényelmi extrák hiányát felhozó megjegyzéseket. Középső testvére után a legkisebb Transit is csatlakozott a valóban modern korhoz.

Háromtengelyes ragadozó
Hírek

Háromtengelyes ragadozó

Ha létezik olyan dinoszaurusz, amelyről téves kép él az emberek fejében, akkor az a Velociraptor. Tökéletes bizonyíték erre, hogy a Ford és a Hennessey mérnökei is a valóságban egyébként kistestű hüllőt hívták segítségül, amikor a harmadik generációs F-150 Raptor legerősebb változatának nevet kerestek.