Hirdetés:

Immár 57 éve piacvezetők a ködös Albionban a Ford kishaszonjárművei. Legutóbb mégis egy jelentős próbatételt jelentettek be.

Három esztendőn keresztül tesztelik majd a Brit-szigeteken az üzemanyagcellás technikát egy kisebb, nyolc járműből álló E-Transit flottával. Elsősorban arra kíváncsiak, hogy a legkeményebben használt Ford Transit kishaszonjárművek hogyan teljesítenek majd a hétköznapokban. Azt tesztelik majd, hogy milyen előnyöket nyújt ez a hajtás a teljes terheléssel, nagy távolságokat megtéve, az energiatartalékokat hűtőaggregátokkal szipolyozva és korlátozott töltési lehetőségek mellett használt tisztán elektromos járművekhez képest.

Mindeközben a Ford Transit és E-Transit kishaszonjárművek új digitális Ford Pro szolgáltatásokkal gazdagodva és a korábbiaknál hatékonyabban várják 2024 nyarát. Az 5G kommunikációs technológia és a 12 col képátlójú érintőképernyő ugyanúgy utat talál magának a Transit fedélzetére, mint az elsőkerék-meghajtású modellek esetén egy új nyolcfokozatú automatikus sebességváltó. Igény esetén 1850 kilogrammról két tonnára növelt terhelhetőségű első tengely is elérhető. Ebből az újdonságból többek között a lószállító, lakóautó és mélyágyas felépítményekkel felvértezett Transit kishaszonjárművek profitálhatnak majd.

Ford Transit Custom: Stabilan suhanó
Teszt

Ford Transit Custom: Stabilan suhanó

Kényelmesebb fülkével, már-már sportos kormányzással, valamint minden eddiginél szélesebb kínálattal igyekszik a típus piaci pozíciójához méltó utódlásról gondoskodni a Ford. Az első személyes tapasztalatok néhány gyermekbetegségtől eltekintve biztatók.

International Pick-Up Award teszt 2023, Athén: Terepen is jók
Teszt

International Pick-Up Award teszt 2023, Athén: Terepen is jók

Nem akármilyen újdonságok vártak az International Pick-Up Award zsűrijére! A görög főváros közelében a tengerparton, valamint aszfalton és nehéz hegyi terepen róttuk a köröket. E benyomások után szavaztunk arról, ki érdemli meg az aktuális trófeát.

Ford Transit Courier és E-Transit Courier: Kisdobozos újdonságok
Bemutató

Ford Transit Courier és E-Transit Courier: Kisdobozos újdonságok

Hazánkban a Ford neve és a kishaszonjárművek szorosan összekapcsolódnak a felhasználók fejében. A piac nem mentes riválisoktól, ám a négy méretet felölelő Transit család valamelyik tagját mindenki ismeri. Érkezik a legkisebb modulegyterűjük új nemzedéke.

Hennessey Performance pickupok: Ezerlófiai
Hírek

Hennessey Performance pickupok: Ezerlófiai

Steven Spielberg sem álmodhatott tökéletesebb őslényekről a Hennessey ezer lóerős szörnyeinél. Habár néhány sprint után garantáltan orangutánokéval vetekedően hosszúra nyúlt volna a platóra kapaszkodott vadőrök karja. Lássuk a medvét!

Ford Transit Custom 2.0 TDCi 320 L2H1 Trend: Megéri a pénzét!
Teszt

Ford Transit Custom 2.0 TDCi 320 L2H1 Trend: Megéri a pénzét!

Bő tíz esztendővel ezelőtt prezentálta második legnagyobb európai kishaszonjárművét a Ford. Megnéztük, mit tud kategóriája egyik legsikeresebb szereplője két év használatot követően. Bízhatunk benne, hozza még egykori formáját vagy önmaga árnyéka csupán?

Látni és látszani
Hírek

Látni és látszani

Zsúfolt útjainkat a kisebb karbantartások alkalmával sem lehet teljesen lezárni a forgalom elől. Ezért legtöbbször csupán egy forgalmi sáv tehermentesítésére van lehetőség, ahová a fokozott veszélynek kitett szakemberek járművükkel leparkolhatnak.

Itt elmondhatod a véleményedet!