Hirdetés:

Bemutatta a Townstar kishaszonjármű hosszú tengelytávú változatát a Nissan. Ezzel a japán is beáll Renault Kangoo és Mercedes-Benz Citan testvérei mellé a sorba.

Kizárólag benzinmotorral és teljesen elektromos változatban lesz elérhető a Nissan Townstar Van L2. Az olajmotor terjesztésének kiváltsága családtagjaira hárul. A modul­egyterű hosszúsága megközelíti az öt métert, egészen pontosan 4910 milliméter, ami egy szélesebb, 831 milliméteres tolóajtót tesz lehetővé. Ezen elmondásuk szerint egy euroraklapot is be lehet targoncázni, még ha szűkösen is. A hosszabb városi csillag kereken egy köbméterrel nagyobb kistestvérénél, kivitel függvényében 4,3–4,9 köbméteres raktérrel rendelkezik. Két raklap kényelmen elfér a bendőjében, amennyiben a tömegük járművezetővel együtt nem haladja meg a 800 kilogrammot. Ami nem fér el belül azt egy, legfeljebb 1500 kilogrammos fékezett pótkocsi formájában elvontatja.

Környezetkímélő Renault-újdonságok: Tiszta üzemben
Bemutató

Környezetkímélő Renault-újdonságok: Tiszta üzemben

Elektromos haszonjárművei teljes arzenáljával vonult fel Hannoverben a Renault. A szakkiállítás egyik újdonságaként mutatkozott be a Trafic E-Tech Electric, de több változatában az elektromos és az üzemanyagcellás Master is feltűnt a standon.

Mercedes-Benz T 180 d: Stuttgarti kenguru
Teszt

Mercedes-Benz T 180 d: Stuttgarti kenguru

Mindketten óriások. Ott feszítenek összetéveszthetetlen emblémával a legelső automobil-gyártók történelmi tablóján. Sokan mégsem nézték jó szemmel, amikor egymás karjába borulva megjelentek a felcsillagozott rombuszok a Mercedes-Benz palettáján.

A Renault kishaszonjárműves tervei: Elektromos terjeszkedés
Teszt

A Renault kishaszonjárműves tervei: Elektromos terjeszkedés

Letette a Renault annak az útnak az alapköveit, amelyen tovább haladva megőrizheti vezető szerepét az elektromos kishaszongépjárművek európai piacán. Megindult a Kangoo és a Master E-Tech sorozatgyártása, már van mit mutatni, van mit kipróbálni.

Nissan Townstar EV: Elektromos „japán” furgon
Teszt

Nissan Townstar EV: Elektromos „japán” furgon

Szebb napokat is látott már az öreg kontinensen a Nissan haszonjárművek családja. Különösen fájdalmas a legendás Navara-gyár bezárása Barcelonában. De az egyre jobban összecsiszolódó francia-japán szövetség megmentheti a helyzetet.

Itt elmondhatod a véleményedet!