Hirdetés:

Bemutatta a Townstar kishaszonjármű hosszú tengelytávú változatát a Nissan. Ezzel a japán is beáll Renault Kangoo és Mercedes-Benz Citan testvérei mellé a sorba.

Kizárólag benzinmotorral és teljesen elektromos változatban lesz elérhető a Nissan Townstar Van L2. Az olajmotor terjesztésének kiváltsága családtagjaira hárul. A modul­egyterű hosszúsága megközelíti az öt métert, egészen pontosan 4910 milliméter, ami egy szélesebb, 831 milliméteres tolóajtót tesz lehetővé. Ezen elmondásuk szerint egy euroraklapot is be lehet targoncázni, még ha szűkösen is. A hosszabb városi csillag kereken egy köbméterrel nagyobb kistestvérénél, kivitel függvényében 4,3–4,9 köbméteres raktérrel rendelkezik. Két raklap kényelmen elfér a bendőjében, amennyiben a tömegük járművezetővel együtt nem haladja meg a 800 kilogrammot. Ami nem fér el belül azt egy, legfeljebb 1500 kilogrammos fékezett pótkocsi formájában elvontatja.

Renault kishaszonjárművek felépítményei: Átalakulóművészek
Technika

Renault kishaszonjárművek felépítményei: Átalakulóművészek

Több mint 12 millió embert kiszolgáló piacon jártunk, izgalmas felépítményeket láttunk. A húsok és sajtok tengerében, a soha nem látott zöldségek, gyümölcsök okozta döbbenet mellett is megakadt a szemünk a Renault kishaszonjárművek leleményes megoldásain.

Mercedes-Benz eCitan: Stuttgarti fourgonnette
Teszt

Mercedes-Benz eCitan: Stuttgarti fourgonnette

Úri affektációnak tűnhet, mégis őszintén örültem, hogy végre egy annyira fapados kishaszonjárműbe ülhetek, amiben talán szálka megy a kezembe a kárpit simogatásakor. Aztán kiderült, hogy csupán első látásra tűnt őspuritánnak a Mercedes-Benz eCitan.

Mercedes-Benz eCitan: Hozzáadott érték
Teszt

Mercedes-Benz eCitan: Hozzáadott érték

Több márka is osztozik az eCitan platformján, ám itt a lehetőség a kitűnőség megmutatására. Olyan opciókat kínálnak, ami új szintre emelheti a megítélését, illeszkedve a hamarosan már csak elektromos változatban készülő nagyobb testvéreihez.

Nissan Townstar 1.3 DIG-T Tekna: Hat ránk a józanság szava
Teszt

Nissan Townstar 1.3 DIG-T Tekna: Hat ránk a józanság szava

Racionális családi jármű azoknak, akiknek nem státuszszimbólum az autó. A típus egyetlen Nissan-alkatrészével, a benzinmotorral is kipróbáltuk az őszinte praktikummal jellemzett, japán egyenruhába bújtatott francia idegenlégióst.

Környezetkímélő Renault-újdonságok: Tiszta üzemben
Bemutató

Környezetkímélő Renault-újdonságok: Tiszta üzemben

Elektromos haszonjárművei teljes arzenáljával vonult fel Hannoverben a Renault. A szakkiállítás egyik újdonságaként mutatkozott be a Trafic E-Tech Electric, de több változatában az elektromos és az üzemanyagcellás Master is feltűnt a standon.