Hirdetés:

Elkezdte az üzemanyacellákhoz kapcsolódó megoldásainak gyártását a Bosch. Fontos szerepet szánnak a hidrogénnek a jövő mobilitásában.

A cég úgy látja, hogy 2030-ra minden ötödik új, hat tonna feletti ­haszonjármű üzemanyagcellás lesz. Közel 2,5 milliárd eurót invesztálnak 2021 és 2026 között a hidrogén előállításának, tárolásának, valamint felhasználásának technológiai fejlesztésére. Egyik első ügyfelük az amerikai Nikola, amely a 2023 harmadik negyedévére ígért tüzelőanyag-cellás teherautóját már Bosch technológiával állítja csatasorba. A beszállító kínálatában az üzemanyagcella-köteg mellett elektromos légsűrítőket, keringtetőventilátorokat, valamint a hidrogéngyártáshoz szükséges megoldásokat is találunk. Ezek között nemcsak a protoncserélő membrános elektrolizálók szerepelnek, hanem az ezekhez létfontosságú tiszta vizet biztosító vízkezelő rendszerek is. Azonban a hidrogéntüzelésű motoron is dolgoznak már, ehhez szívócső- és közvetlen befecskendezést is fejlesztenek. A Bosch szeretne 2030-ig ötmilliárd eurós forgalmat elérni a hidrogénhez kapcsolódó technikáival.

Laufenn 95 pótkocsiabroncs: Elsőrangú másodhegedűs
Bemutató

Laufenn 95 pótkocsiabroncs: Elsőrangú másodhegedűs

Bemutatkozott a Laufenn új pótkocsiabroncsa, amelyet főként regionális fuvarozásra terveztek. Az LF95 nagy futásteljesítményével és kiváló tüzelőanyag-hatékonyságával gazdaságos választást jelent, miközben a tapadás terén sem vall szégyent.

Mercedes-Benz V-osztály és Vito 2024: Új is, meg nem is…
Bemutató

Mercedes-Benz V-osztály és Vito 2024: Új is, meg nem is…

Egészen 2026-ig kell várni a Mercedes-Benz új platformjára, amellyel majd a csak tisztán elektromos hajtás útjára lép a közepes méretű kishaszonjárművek területén. A luxusmárka fejlesztői addig is csinosítgatják a jelenleg futó modelleket.

Minden csepp számít!
Hírek

Minden csepp számít!

Felfrissítette a domborzathoz előrelátón igazodó sebességszabályzó rendszerét a Scania. Június óta minden Opticruise G25 és G33 automatizált sebességváltóval szerelt teherautó esetében már az új rendszert építették be a rendelést követően.

Michelin Uptis: Légtelenül innovatív
Technika

Michelin Uptis: Légtelenül innovatív

Évek óta rendszeresen felröppenek hírek a levegőmentes kerekekről, azonban úgy tűnik, hogy a Michelin már a célegyenesben tart a fejlesztéssel. Az Uptis valós üzemelési körülmények közötti tesztelését idén több nagyobb flotta is megkezdte.

Teherautók a városi forgalomban: Javuló kilátások
Háttér

Teherautók a városi forgalomban: Javuló kilátások

Habár a segédrendszerek egyre éberebbek és az előírások is szigorodnak, baleset-megelőzés szempontjából még mindig a járművezetőre hárul a legnagyobb felelősség. Legyünk figyelmesek, óvatosak és előzékenyek!

Iskolai rabomobil
Hírek

Iskolai rabomobil

Bemutatta iskolabuszainak legújabb generációját az IC Bus. A Navistar International védelmező szárnyai alatt cseperedő, így a TRATON-konszernhez tartozó gyártó a sárga, de nem volános buszokra specializálódott.

Itt elmondhatod a véleményedet!